Нове місцеСніданки і коктейлі цілий день у кафе «Цветочная лавка»
Боули для вашого Instagram
«Цветочная лавка» – нове кафе на вулиці Саксаганського. Тут подають боули і пропонують яскраве тло для Instagram. 25 січня у закладі розпочала роботу квіткова крамничка, у якій можна придбати букети і вазони. Наприкінці січня обіцяють відкрити другу залу – для обмеженого кола відвідувачів.
Фото: Анна Бобирева
Концепція
Місце «Цветочная лавка», яке поєднує формати кафе та квіткового кіоску, у січні відкрила Стефанія Гордієнко. У першому для себе закладі власниця прагнула відтворити власний стиль життя: за допомогою поєднання модного інтер’єру, здорової їжі та квітів. «Стефанія – це і є “Цветочная лавка”, – кажуть у закладі. – Cаме від її енергетики заряджається це місце».
Загальну концепцію кафе описують так: «Тут можна відчути, ніби ти ще не повернулася з Мальдівських островів – ти ще на курорті, поруч фрукти, коктейлі і квіти». За словами власниці, вона хотіла зробити локацію універсальним місцем: аби гості могли прийти сюди і на каву з подругою, і на побачення з хлопцем, і на ділову зустріч.
«Цветочная лавка»
де: Київ, вулиця Саксаганського, 13/42 (вхід з вулиці Шота Руставелі)
коли: 10:00-22:00
Телефон: 099 085 6200
Особливість закладу – боули зі сніданками та коктейлі тут подають протягом цілого дня. До 26 січня «Цветочная лавка» працюватиме у тестовому режимі: у цей період у кафе діє 30-відсоткова знижка.
Наприкінці січня або на початку лютого відкриють другу залу, яка буде більшою за площею, ніж та, що працює зараз. Принаймні у перші кілька місяців роботи зала буде доступною для обмеженого кола відвідувачів. «Для друзів і друзів друзів», – кажуть у «Цветочная лавка».
Локація
Адресою закладу є вулиця Саксаганського, але вхід до нього треба шукати з боку Шота Руставелі. Аби гості не заблукали, у соціальних мережах опублікували відео із дорогою до кафе.
Місце для закладу знайшли на цокольному поверсі житлового приміщення. «Щойно побачили цю локацію, одразу зрозуміли – це наше місце», – розповідає власниця Стефанія Гордієнко.
Перша зала кафе «Цветочная лавка» – це кілька столів у зоні біля вікна, великий стіл на шістьох людей у дальньому кутку та барна стійка. Усього у просторі 30 посадкових місць.
З інтер’єром власниці допомагала дизайнерка Анна Шашуріна. Традиційне лофтове рішення з оголеними цегляними стінами урізноманітнили кольоровими акцентами. Зокрема, завдяки зелені на стелі. «Поєднання зеленого і рожевого одразу визначило цю локацію, – кажуть у закладі. – Це ніби тендітна дівчина у зеленій сукні і з дикою трояндою у волоссі».
Дві визначальні риси в інтер’єрі – велике дзеркало на одній зі стін. На поверхні напис «Тяжело быть холодным, когда ты огонь», зроблений власницею за допомогою яскравої червоної помади. Напис обіцяють час від часу змінювати.
Напроти дзеркала, в іншій частині зали, розташували фотозону з кольоровими стрічками. «Це зона для селфі. Ми визначали, що саме у цій частині зали ідеальний кут падіння світла», – кажуть у закладі.
Відповідно до цього подбали у просторі й про освітлення. За словами власниці, перед запуском у закладі випробували низку різних видів лампочок – саме для того, аби визначити, яке світло краще підходить для фотографій. Над столами – трекове освітлення, спрямоване на їжу. «Боули зазвичай фотографують згори, тож ми продумали й це», – додають у «Цветочная лавка».
Кухня
«Здорова їжа – це не про те, щоб зварити собі броколі і ходити потім голодною, це більше про баланс», – розповідають у закладі. Додають – дівчата, які стежать за здоров’ям, не будуть почуватися тут незручно. Насамперед завдяки тому, що основу меню складають боули з легкими продуктами та свіжими фруктами.
Боул із тайським супом, у який додають гриби і свіжоспечені томати, пропонують у двох варіантах – із куркою (98 грн) та креветками (139 грн). Бульйон у піалу наливають зі спеціального глечика. З інших варіантів супів – гарбузовий (59 грн) і крем-суп із топінамбура на кокосовому молоці (68 грн).
Із боулів на сніданок редакція рекомендує круасан із яйцями-пашот (159 грн). Страву подають у боулі з вершковим шпинатом, салатом із зелені та мікрогріну. У круасані – слабосолений лосось. «Спочатку думали, що круасан у боулі це незручно. Але виявилося, що це перевага формату: ти відчуваєш себе простіше і концентруєшся на їжі», – кажуть у закладі.
Окрім того, можна скуштувати манго-боул (74 грн), омлет (145 грн) і млинці на гречаному борошні (99 грн).
Із десертів, зокрема, варто обрати лаймовий тарт (75 грн). Велику порцію подають у боулі з кокосовими чипсами.
З меню
Яєчня з сальсою з авокадо і тостами – 85 грн
Рікота з гранолою, свіжими фруктами і грецьким йогуртом – 79 грн
Боул із блакитним сиром і чипсами з батата – 79 грн
Салат із кіноа – 98 грн
Боул із ростбіфом – 34 грн
Боул із локшиною (тофу, курка, креветки на вибір) – 78/115/129 грн
Боул із телятиною – 219 грн
Десертний боул із шоколадом і лимонним кремом – 62 грн
Із коктейльної карти редакція радить скуштувати фірмовий коктейль Metal Flower (145 грн) – він поєднує віскі, три види лікерів і пряний сироп. Ще одна позиція – коктейль, названий на честь акторки Даян Кітон (155 грн).