Нове місцеСендвічі та салати у MIRA Cafe на Ярвалу
Свіжі сендвічі з куркою на ланч поблизу Золотих воріт
MIRA Cafe – новий заклад на вулиці Ярославів Вал, у якому можна взяти з собою легкі сендвічі чи салати. Власники називають концепцію ресторану «здоровим фастфудом».
ФОТО: Володимир Шуваєв
Концепція
MIRA Cafe на Ярвалу розпочав роботу в листопаді. Це другий заклад мережі – місяцем раніше на Воздвиженці почав працювати пілотний заклад MIRA Cafe. Керівники ресторану швидкого харчування кажуть, що мають плани на розширення мережі у 2018 році. Її власник – Андрій Пінчук, відомий за закладами «Пиріжкова Тітка Клара» і «Варення».
«MIRA Cafe – це здоровий фастфуд. Це також можна назвати “обдуманим харчуванням”: коли ти усвідомлюєш, як продукти, які ти споживаєш, впливають на твоє здоров’я. Тож нашою місією є зробити швидке харчування доступним і якісним», – розповідає директорка закладу на Ярвалу Світлана Мосіна.
Зокрема, для цього у закладі використовують лише натуральні інгредієнти. Ще одна особливість MIRA Cafe – термін придатності більшості продуктів не перевищує доби. Як виняток – низка кондитерських виробів на кшталт печива та десертів. Щодня після 19:00 на кожен товар власного виробництва у закладі діє 20-відсоткова знижка.
Заклад почав роботу без тестового режиму. Утім, за словами керівників MIRA Cafe, у ресторані дослухаються до побажань гостей і не виключають подальші корективи до меню. Зокрема, асортимент незабаром оновлять через популярні запити на продукти без вмісту цукру та молока.
Локація
Точка розташована на Ярвалу, на перетині з вулицею Івана Франка. Це діловий квартал, поруч чимало офісів, кажуть у MIRA Cafe. Це зумовлює і цільову аудиторію фастфуду. «Зазвичай до нас приходять люди, які працюють в офісах. Їм треба перекусити швидко, але водночас це повинно бути якісно», – пояснює Світлана Мосіна.
Здебільшого MIRA Cafe працює у форматі «to go». Утім, у закладі є достатньо вільного місця: сім столиків, близько 20 посадкових місць.
Дизайн інтер’єру вирішили зробити з акцентом на жовтий колір. Це теплий відтінок, до того ж він вдало поєднується з натуральними рослинами на одній зі стінок, кажуть у MIRA Cafe. На іншій стіні, за барною стійкою – неоновий логотип мережі. За дизайн відповідав власник мережі.
Кухня
Основним продуктом MIRA Cafe є сендвічі. На вибір пропонують бутерброди з лососем, куркою, тунцем, хумусом і телятиною – за ціною від 44 до 69 гривень. Із собою подають два трикутні сендвічі у пластиковій «пірамідці».
З меню
Сендвіч із лососем і сиром «Філадельфія» – 69 грн
Сендвіч із тунцем – 49 грн
Сендвіч з хумусом – 44 грн
Салат із тунцем – 44 грн
Салат із куркою – 44 грн
Салат із гарбузом та фетою – 44 грн
Сирний десерт із соусом із дині без цукру – 49 грн
«Бабусин десерт» (вишня, шоколадний бісквіт, сметанний соус) – 44 грн
Із салатів, за словами керівників закладу, найбільшу популярність має салат із куркою (44 грн). «Це класичне поєднання на кшталт “Цезаря” – курка, листя салату і соус», – каже керівниця Світлана Мосіна.
Курка у салаті, як і більшість продуктів у закладі, – від вітчизняних виробників. «Тільки з лососем складніше», – жартують у MIRA Cafe.
Ще одна позиція у меню – натуральні соки зі шнекової соковижималки. Технологія холодного віджиму дає можливість зберігати, до прикладу, помаранчевий сік (45 грн) протягом двох діб.
Нові пропозиції у меню – чай з імбирем та апельсином (24 грн) і безалкогольний глінтвейн (35 грн).