Нове місцеДемократичний ресторан SINO на Великій Васильківській
Заклад із демократичними цінами поблизу НСК «Олімпійський»

SINO – новий ресторан на вулиці Великій Васильківській. Ресторан розташовано поблизу НСК «Олімпійський». Засновники називають заклад «першим демократичним рестораном»: за їхніми словами, тут можна пообідати за 80 гривень і посидіти з компанією за 250 гривень.
Фото: SINO

Концепція
Ресторан поєднує два формати: денний та вечірній. З 11:00 до 18:00 для гостей відкрита лінія роздачі, що працює за принципом «чесна вага – чесна ціна». Тобто гість обирає вагу порції – і платить відповідно до неї.
«По-перше, це зручно: ти береш рівно стільки, скільки хочеш, а не скільки заявлено в меню, – кажуть у SINO. – По-друге, це економно. Адже навіщо платити за те, чого не з’їси?»



Ще однією особливістю денного формату є відсутність кас. Це означає, що гості ресторану не повинні стояти у черзі за оплатою – касир підходить до них сам. «Обираєш страви, отримуєш листівку з кодами замовлення, сідаєш за вільний столик, а касир забере листівку і розрахує тебе», – пояснюють принцип обслуговування у SINO.
Своєю чергою, після 18:00 починає працювати вечірнє меню. Воно складається зі страв європейської кухні. Окрім того передбачена повноцінна барна карта.
У жовтні SINO почав працювати у тестовому режимі. Офіційне відкриття запланували на 19 листопада.

Спочатку ми планували відкрити просте, затишне місце, у якому відчувалася б домашня атмосфера та український шарм. Так з'явилася назва “Сіно”. Але створення закладу – процес творчий. Тож коли ми знайшли локацію у центрі міста, одразу зрозуміли, що концепція нашого ресторану буде більш динамічною, ніж передбачалося. Адже місце повинно було припасти до смаку активним молодим людям. Назва ж настільки нам сподобалося, що ми вирішили її залишити – вона звучить яскраво і свіжо. Тільки записали її латинськими літерами, аби й іноземним гостям вона була зрозуміла.
Ілона СтЕпанова
співзасновниця ресторану SINO

Локація
Із панорамних вікон закладу відкривається краєвид на НСК «Олімпійський» і Київський національний академічний театр оперети.
Заклад займає 250 м². Простір поділено на кілька зон: зала з баром під назвою #mood, зала #food для ділових обідів і зустрічей, VIP-кімната на вісім людей, а також закрита тераса. Окремо виділено дитячу кімнату, де батьки можуть залишити дітей на час обіду.


«Ми запропонували гостям затишний інтер’єр і смачну кухню за демократичними цінами», – розповідає Ілона Степанова.
Світлі зали доповнюються масивними дерев’яними меблями та диванами з геометричним принтом.





Особливість лінії роздачі – велика дров’яна піч. Окрім того виділяються елементи декору з сіна. Найближчим часом власники оновлять й оформлення вхідної групи приміщення.



Кухня
Меню демократичного ресторану SINO – відповідальність Семена Черновайна, відомого за співпрацею із колишнім власником «Козирної карти» Андрієм Задорожним. Як бренд-шеф він відкривав перші заклади ресторатора: зокрема, «Рукколу», «Мандарин» і «Колесо».
У денному меню SINO перевагу надають легким стравам. «Якщо салати, то з оливковою олією, якщо гарнір з овочів, то обов’язково на пару», – кажуть на кухні. Також у меню є легкі смузі та десерти.



Вечірнє меню у ресторані називають «авторським». Зокрема, воно поєднує страви середземноморської кухні на кшталт мідій у вершковому та червоному соусі, а також мексиканської – фахітас та буритос.
Особливим попитом, за словами керівників закладу, користуються курчата табака та піца з дров’яної печі на тонкому тісті.


Із меню:
Легкий тайський салат (100 г) – 9,50 грн
Суп-пюре з зеленого горошку (100 г) – 8 ГРН
Мідії у вершковому соусі – 299 грн (1 кг)
Фахітос із куркою на сковорідці – 120 грн
Піца «Маргарита» із дров’яної печі – 85 грн
Бурито з куркою – 60 грн
Кесадилья з куркою – 60 грн
Салат «Цезар» – 115 грн


