На Майдані Незалежності відкрили заклад з нордичним дизайном, данськими відкритими бутербродами, сніданками весь день та коктейлями у пляшках.

Чому така назва? Smørrebrød (cморреброд або «смьорребрьод») – популярний у Данії відкритий сендвіч. Це основна страва у меню.

Фотографії

Діани Андруник

Дизайн

Інтер’єр двоповерхового Smørrebrød облаштовував Денис Беленко. Декорована мотузками люстра. Зі стелі звисають вантажні блоки. За барною стійкою – велике у висоту всього приміщення дзеркало з нечіткими малюнками та назвою закладу.

В інтер’єрі переважають натуральні матеріали: дерево, метал, камінь. Вздовж стін – дерев’яні лавки. Їх застелили схожими на риболовні сітки килимками від українського бренду IHHIO.

 Smørrebrød

ДЕ: вулиця Архітектора Городецького, 4

КОЛИ: 08:00 – 23:00


Середній чек 150 – 200 грн

Концепція

У Smørrebrød не будуть резервувати столики. Формат закладу близький до стріт-фуд: зайшов, швидко отримав замовлений сендвіч, перекусив. Або ж можна буде забирати їжу з собою.

Пізніше у барі також влаштовуватимуть вечірки.

Кухня

Сморреброди – головна страва закладу. Їх обіцяють подавати 13-15 видів. Вартість сендвічів: 85 – 145 грн.

Шеф радить спробувати сморреброд з кров’янкою (115 грн). У нього додають ще скрембл, хрін і гірчичний соус.

Сморреброд з ростбіфом (145 грн)– додають песто, маринований болгарський перець, гірчичний соус, маринований і свіжий редис, чіпси з фіолетової картоплі.

Сморреброд з запеченим салом (85 грн) – сюди також входить пюре з зеленого горошку, зелений горошок, гірчиця, редис, цибуля шалот і хрін.

Є вегатаріанський сморреброд з артишоками (115 грн). До злакового хліба додають пасту з артишоків, в’ялені томати власного приготування і артишок.

Знайти «правильний» злаковий хліб для сморребродів серед того, що вже випікають українські виробники, не вдалося. Тому основу для сендвічів випікатимуть спеціально на замовлення Smørrebrød.

Крім сендвічів в меню – два супи, салати і гарячі страви. Сніданки тут подаватимуть весь день.

Для замовлень «з собою» довго обирали формат упаковки – важливо було зробити, щоб сморреброд не розсипався під час транспортування. Є коробки на 2 і на 6 сендвічів.

Десерти у Smørrebrød готуватимуть у банках. Їх теж можна брати з собою. Усі десерти коштують 85 грн.

Бар

Міцного алкоголю у Smørrebrød не буде. Зате обіцяють великий вибір настоянок.  Їх робитимуть з місцевих продуктів. Вино і крафтове пиво також є.

Коктейлі обіцяють подавати швидко – вони вже заготовані в преміксах. Їх розливатимуть у скляні пляшки, загорнуті в крафтовий папір з принтом – щоб напій можна було брати з собою. Криваму мері подаватимуть у банках з металевими кришками (як у рибних консервах).

З меню:

Смореброди

Козячий сир, в’ялені томати і анчоуси – 85 грн
Оселедець, сметана з горілкою маринований шалот – 85 грн
Копчена курка та мус з буряка – 85 грн
Ростбіф та мариновані овочі – 145 грн
Запечене сало і крем з зеленого горошка – 85 грн
Кров’янка і скрамбл – 115 грн
Артишок і в’ялені томати – 115 грн
Креветка, зелень та пюре з яєць – 115 грн

Супи

Крем-суп – 65 грн
Прозорий суп – 65 грн

Сніданки

Скрамбл з цівтною капустою та тоюфельною олією – 95 грн
Омлет з авокадо і томатами – 85 грн
Імбирна вівсяна каша з карамелізованим ананасом – 65 грн

Салати

Зелений салат з теплим хрустким курчам в соусі карі – 135 грн
Тартар з авокадо – 135 грн

Гаряче

Спаржева квасоля – 75 грн
Креветки карі – 165 грн
Куряча грудка з трюфельним соусом – 135 грн