Нове місцеДанські відкриті сендвічі Smørrebrød
Новий ресторан на Майдані Незалежності з їжею та take-away коктейлями

На Майдані Незалежності відкрили заклад з нордичним дизайном, данськими відкритими бутербродами, сніданками весь день та коктейлями у пляшках.
Чому така назва? Smørrebrød (cморреброд або «смьорребрьод») – популярний у Данії відкритий сендвіч. Це основна страва у меню.

Фотографії
Дизайн
Інтер’єр двоповерхового Smørrebrød облаштовував Денис Беленко. Декорована мотузками люстра. Зі стелі звисають вантажні блоки. За барною стійкою – велике у висоту всього приміщення дзеркало з нечіткими малюнками та назвою закладу.
В інтер’єрі переважають натуральні матеріали: дерево, метал, камінь. Вздовж стін – дерев’яні лавки. Їх застелили схожими на риболовні сітки килимками від українського бренду IHHIO.
Smørrebrød
ДЕ: вулиця Архітектора Городецького, 4
КОЛИ: 08:00 – 23:00
Середній чек 150 – 200 грн










Концепція
У Smørrebrød не будуть резервувати столики. Формат закладу близький до стріт-фуд: зайшов, швидко отримав замовлений сендвіч, перекусив. Або ж можна буде забирати їжу з собою.
Пізніше у барі також влаштовуватимуть вечірки.



Кухня
Сморреброди – головна страва закладу. Їх обіцяють подавати 13-15 видів. Вартість сендвічів: 85 – 145 грн.
Шеф радить спробувати сморреброд з кров’янкою (115 грн). У нього додають ще скрембл, хрін і гірчичний соус.
Сморреброд з ростбіфом (145 грн)– додають песто, маринований болгарський перець, гірчичний соус, маринований і свіжий редис, чіпси з фіолетової картоплі.
Сморреброд з запеченим салом (85 грн) – сюди також входить пюре з зеленого горошку, зелений горошок, гірчиця, редис, цибуля шалот і хрін.
Є вегатаріанський сморреброд з артишоками (115 грн). До злакового хліба додають пасту з артишоків, в’ялені томати власного приготування і артишок.




Знайти «правильний» злаковий хліб для сморребродів серед того, що вже випікають українські виробники, не вдалося. Тому основу для сендвічів випікатимуть спеціально на замовлення Smørrebrød.
Крім сендвічів в меню – два супи, салати і гарячі страви. Сніданки тут подаватимуть весь день.
Для замовлень «з собою» довго обирали формат упаковки – важливо було зробити, щоб сморреброд не розсипався під час транспортування. Є коробки на 2 і на 6 сендвічів.
Десерти у Smørrebrød готуватимуть у банках. Їх теж можна брати з собою. Усі десерти коштують 85 грн.
Бар
Міцного алкоголю у Smørrebrød не буде. Зате обіцяють великий вибір настоянок. Їх робитимуть з місцевих продуктів. Вино і крафтове пиво також є.
Коктейлі обіцяють подавати швидко – вони вже заготовані в преміксах. Їх розливатимуть у скляні пляшки, загорнуті в крафтовий папір з принтом – щоб напій можна було брати з собою. Криваму мері подаватимуть у банках з металевими кришками (як у рибних консервах).



З меню:
Смореброди
Козячий сир, в’ялені томати і анчоуси – 85 грн
Оселедець, сметана з горілкою маринований шалот – 85 грн
Копчена курка та мус з буряка – 85 грн
Ростбіф та мариновані овочі – 145 грн
Запечене сало і крем з зеленого горошка – 85 грн
Кров’янка і скрамбл – 115 грн
Артишок і в’ялені томати – 115 грн
Креветка, зелень та пюре з яєць – 115 грн
Супи
Крем-суп – 65 грн
Прозорий суп – 65 грн
Сніданки
Скрамбл з цівтною капустою та тоюфельною олією – 95 грн
Омлет з авокадо і томатами – 85 грн
Імбирна вівсяна каша з карамелізованим ананасом – 65 грн
Салати
Зелений салат з теплим хрустким курчам в соусі карі – 135 грн
Тартар з авокадо – 135 грн
Гаряче
Спаржева квасоля – 75 грн
Креветки карі – 165 грн
Куряча грудка з трюфельним соусом – 135 грн