Нове місцеChicken Kyiv на Хрещатику
Ресторан в стилі 70-80-х з котлетою по-київськи від Діми Борисова
Діма Борисов втілив давню мрію – відкрив заклад, присвячений найкращим деталям Києва періоду 70-80-х років. Це не ностальгія за радянським союзом, це уважний погляд в минуле – на розвиток міста та переосмислення найважливіших його моментів в одній локації.
Люстри 80-х з метро Олімпійська, блискучі дерев’яні поверхні, чеська стінка у бібліотеці (по таку колись стояли черги); книжки шістдесятників та серванти з високими келихами для гостей, торшери та настінні лампи, офіціантки у фартухах та рахунки у рибках. Ну, і легендарна котлета по-київськи, яка стала основою концепції закладу.
Фотографії
«У Києві є страва, про яку знають люди в усіх куточках світу – легендарна Chicken Kyiv Це дуже складний з технологічної точки зору продукт. Філе треба зачистити, відбити саме так, щоб воно добре просмажилось, але було соковите; паніровка має бути тонкою, але хрусткою. І от, коли ви розрізаєте котлету, а масло розтікається та змішується на тарілці з пюре та овочами, має відбуватися оцей «вау» ефект».
Ми три роки відпрацьовували технологію в «Канапі» та «Останній Барикаді» і ось нарешті отримали Chicken Kyiv того рівня, який нам подобається. Від першої ідеї, від першого лого, пройшло 4 роки».
Кухня
Основний продукт – курка: курча маленьке, каплуни, м’ясо яких більш ніжне, пулярка, яйця, і все, що можемо з цього зробити. У приготуванні страв використовується вся туша, кухня не працює з готовими грудками, які постачаються з фабрики. Це безвідходне виробництво, яке дозволяє у приготуванні задіяти усю курку.
Є мариновані яйця та торти з курячої печінки; сендвічі з рваною куркою у вершковій булці та сендвічі зі стегном; копчена курка та половинка курчати гриль; куряча ніжка з яблучним чатні, курячі крильця та курячі лапки в гострому соусі.
Також є навар з півня, який вариться по 8-12 годин і отримує смак, за насиченістю як у рамена. Єдина не куряча страва – Сhicken Kyiv з Судака.
Серед десертів доведеться обирати між «Павлова» з маракуйєю та класичним «Київським тортом» за аутентичним рецептом – горіхове безе, крем, фундук. Також є булочки з маком, горіховою пастою, медовик зі згущеним молоком, заварні тістечка та інші київські ласощі. Усю випічку готують з дня на день.
З меню
Торт з курячої печінки з моркв'яною глазур'ю – 89 грн 54 коп
Густий навар з півня зі смаженим курячим стегном, копченою курячою грудкою, яєчною локшиною, маринованим яйцем та квашеними зеленими помідорами – 98 грн 11 коп
Сендвіч з рваною куркою у вершковій булці – 134 грн 19 коп
Курячі крильця / крила птеродактиля в гострому соусі з хрусткими овочами: селера, пастернак, морква, петрушка – 112 грн 89 коп
Класична котлета по-київськи з трюфельним пюре та овочами - 149 грн 73 коп.
Котлета по-київськи з судака з пюре та цвітною капустою, міксом салатів та овочами (томати, листя броколі, бебі-морква) – 189 грн 11 коп
Напої:
Лимонади:
Крем-сода / 300 мл
Буратіно / 300 мл
Дюшес / 300 мл
39 грн
Компот / 250 мл
Кисіль / 250 мл
Морс / 250 мл
22 грн
Сніданки у великому місті:
Основа:
курячий паштет, кав'яр оселедця, фермерське вершкове масло, соус на основі сиру, джем, 3 види свіжоспеченого хліба
Обирайте до цього:
Яйця Бенедикт з баликом осетра, чорним оситровим кав'яром, спаржею та сирним соусом
Омлет з курячою кров'яною ковбасою
Яєчня з курячими ковбасками
Гранола з джемом з чорної смородити та йогуртом
Сирники з двома соусами
Французький тост з карамельною помадкою
98 грн 19 коп
Важливо: сніданки у ресторані подаються з 8 до 12 у будні та з 9 до 13 у вихідні.
Простір
Усе внутрішнє будівництво проводилося з нуля і зайняло півроку. Займався проектом архітектор Олег Волосовський.
На вході гостей зустрічає символ закладу – півень, який щогодини розправляє крила та співає.
Внизу, за шафами, заховали секретний бар Артема Лебедєва. У нього можна потрапити за «чекін», який треба показати персоналу закладу.
З меню секретного бару:
Аперитиви:
Shery Shrab / 110 мл – 139 грн
Renaissance / 160 мл – 129 грн
Діжестиви
Garnet Amaro / 100 мл – 145 грн
Killer in Red / 90 мл – 112 грн
Заклад kid-friendly, з пандусом та пеленальним столиком.