The Village Україна розповідає про нові місця, які відкриваються в Києві.

«Душа» – перший заклад Дмитра Смірнова. Спочатку його замислювали як місце для власника і його друзів, а не бізнес-проект.

Вранці тут комфортно поснідати, в обід – попрацювати, а ввечері – випити коктейль. Це один з перших закладів в Києві у cocktail-espresso форматі.

Усе – від дизайну інтер’єру до меню – створювалося у співавторстві з Дмитром. Він брав участь у оформленні і власноруч стилізував стіни.

 «Душа»

Адреса: Київ, вул. Льва Толстого, 39

Телефон: 067 366 1991

Години роботи: 9:00 – 23:00
(до 02:00 у п'ятницю та суботу)


Середній чек: 300 грн

Дмитро Смірнов засновник «Душа»

«Я просто втомився ходити по різних закладах Києва, власниками яких є мої друзі і знайомі. Зараз в Україні великий прорив у барній та кавовій культурі. Я подумав, чому б і не спробувати себе в цьому бізнесі?

Для мене тут дві складові: заклад має приносити і прибуток, і кайф. Я хотів пишатися цим місцем. Аби мені було добре проводити тут час і запрошувати друзів».

Інтер’єр

«У дизайні я хотів бачити церкву XV-XVI століття вивернуту навиворіт».

В інтер’єрі – привезені з Італії враження: фреска Ботічеллі на стіні, приглушене сонячне світло за цупкими шторами.

Початково задумали намалювати фреску із образами святих, у яких затерті обличчя. Потім перейшли до менш радикального варіанту – впізнаваних фресок Сандро Ботічеллі «Весна» та «Народження Венери». Полотна фотошпалер затирали наждачкою, досягаючи ефекту об’ємної старовинної фрески.

В інтер’єр помістили реставроване крісло 1890 року. Воно належало ще прабабусі власника.

Натхнення для барної стійки з блакитно-білим кахлем – грецький острів Міконос. Біля вікон – зона з натяком на лондонський стиль: великий низький стіл, дивани, килимок та зелень.

Меню

«Кухнею Київ не здивуєш. Наші французькі ресторани готують краще, ніж в Парижі. Тому ми зробили ставку на просте, але якісне меню».

В меню – салати, сендвічі, супи, три основні страви та пасти. Хіт на сніданок – сирники. В «Душі» кажуть, що за вихідні продають більше 100 порцій.

Особливий акцент – на десертах Light Delight. Їх роблять без борошна, цукру та глютену. Такі солодощі можна їсти вагітним, діабетикам та мамам, які годують.

До кави можна додати 5 додаткових видів молока: соєве, обезжирене, кокосове, безлактозне, мигдальне.

Майбутнє

Зараз заклад працює в тестовому режимі. Тому в найближчих планах – офіційне відкриття.

Також є бажання відкрити суто кавове місце – «Душа» espresso.

Фотографії

Діани Андруник

З меню

Вівсяна каша з бананом і в’яленою вишнею в молоці – 67 грн

Яйце Бенедикт – 67 грн

Грибний суп капучино з трюфельним маслом – 75 грн

Сендвіч з індичкою та медово-гірчичним соусом – 135 грн

Філе лосося на грилі з кускусом та овочевою сальсою – 295 грн

Cheesecake (Light Delight) – 89 грн