The Village Україна розповідає про заклади, які щойно відкрились.

На Бессарабській площі, 7 відкрився новий заклад cім’ї ресторанів Дмитра Борисова — «Бессарабія». Назва символічна з кількох причин. Найочевидніша — адреса ресторану, крім того — Дмитро та Олена Борисови мають одеське коріння. Але найважливіше — це акцент на кухні та традиціях Бессарабського регіону.

Фотографії

Юля Вебер

«Бессарабія», Бессарабська площа, 7

Марія Банько

PR сім’ї ресторанів Дмитра Борисова

«Коли ми говоримо про нову українську кухню, це вже не сприймається як жарт, це один із серйозних трендів, який розвивається. У національній кухні є поняття кухні регіональної. Вона дозволяє сфокусуватися на певних продуктах, характерних для регіону техніках і вже далі це все розвивати. Бессарабський регіон прекрасний по продуктах: це річкова риба з Дунаю, Прута, Дністра, яка в ресторанах взагалі не буває представлена, інколи ще судак. Як з’ясувалося — це дуже цікаві продукти і вони гарно сприймаються. Така ж історія з морем».

  «Бессарабія»

Адреса: Бессарабська площа, 7

Бронювання: 098 356 86 86

коли: з 8:00 до 0:00

Середній чек: (основна страва — кава / чай — десерт) – 350

Facebook

Instagram

Bessarabian Sour – 149 грн
Форшмак з дунайського оселедця – 100 г / 69 грн
Тартар з шийки чорноморської рапани — 89 грн
Шоколадний фондан — 89 грн
Тартар з шийки чорноморської рапани
Шоколадний фондан

Бренд-шеф закладу – Дмитро Борисов, він займався розробкою ідей для страв та концепцією меню. Над виконанням цих ідей в закладі зараз працюють відразу три шефа з різними компетенціями — усі з гастро-сім’ї Дмитра Борисова.

 Ігор Бочев

 Далібор Міленкович (ресторан «Рибаlove»)

 Євгеній Готовкін (ресторан «Ронін»)

У меню є жаб’ячі лапки, равлики, бички; традиційні бессарабські «макачки» та «мазанки» з фети, бринзи та іншіх сирів; форшмак з дунайського оселедця.

У м’ясному блоці на перший план вивели баранину: томлену в молоці, з трюфельним пюре і карамельним соусом; реберця. До усіх страв пасуватимуть українські вина від виробників, переважно одеських. З таких компонентів складається основа концепції ресторану.

Меню оновлюється постійно, головна умова — цікава ідея або продукт.

Уся риба постачається з одеського привозу. Вранці шефу на телефон надсилають фото, він робить замовлення, рибу привозять. У ресторані вона зберігається на льоду: день, максимум півтора. Для сезонної продукції використовується шокова заморозка, завдяки цьому вода не кристалізується у самій рибі. Коли приходить час розморозки, продукт зовні нічим не відрізняється від риби, яка була зловлена вчора.

Чорноморське seafood плато – 599 грн:

чорноморська устриця – 4 шт

тартар із шийки чорноморської рапани – 30 г

тартар з форелі – 30 г

севіче з судака – 30 г

севіче з дунайського оселедця – 30 г

відварні чорноморські креветки (рачки) – 100 г

раки – 150 г

Кава / Чай

Більша частина чаїв готується у сифоні, це дозволяє отримати максимум смаку. Крім чорного та зеленого, є витримані пуери, альтернативна кава.

Для тих, хто хоче каву на безлактозному молоці, собівартість якого вища за коров’яче, у ресторані не змінюється ціна.

Дизайн

Заклад відкрили на місці кав’ярні «Собака з’їла голуба». В інтер’єрі нічого кардинально не змінювали, оновили ідею ресторану, функціональне наповнення. З’явились бессарабські килими ручної роботи. Відразу на вході розмістили sea-food бар. Тут гості можуть вибрати рибу, яку одразу ж приготують — запечуть в солі, підсмажать на грилі або приготують на пару.

У другому залі є винна кімната, у підвалі розмістили коктейльний бар (шеф-бармен — Артем Лебедєв). Барна стійка працює як винна шафа для зберігання вина.

Бессарабія — kid-friendly заклад — для людей з дітьми є пеленальний столик.

З меню SEA-FOOD бару

Чорноморська устриця – 1 шт / 39 грн

Тартар з дунайського оселедця з мусом із авокадо та кав’яром осетра – 120 г / 89 грн

Севіче (маринована у фреші цитрусових риба з соусом на основі манго, томатів, перцю та кінзи) з дунайського оселедця – 120 г / 98 грн

Риба з вітрини (за бажанням гостя готується на грилі, в пергаменті, смажиться з овочами або запікається в солі)

Барабуля – 100 г / 98 грн

Сарган – 100 г / 98 грн

Судак – 100 г / 59 грн

З меню

Форшмак з дунайського оселедця – 100 г / 69 грн

Салат з креветками (рачками) та червоним кав’яром – 220 г / 149 грн

Чорба з баранячими тельбухами та печеним перцем – 300 г / 89 грн

Бессарабський торт з вишнею та маком – 140 г / 89 грн

Розмариновий крем-брюле – 140 г / 89 грн

Кава в сифоні – 500 мл / 65 грн