Шорт-листБорщ, сало, деруни: 5 нових ресторанів української кухні
Не лише «Канапа» і Barvy: де скуштувати українські страви
The Village Україна розповідає про п’ять нових ресторанів української кухні, які почали працювати протягом останніх півроку.
Підпишись на Telegram-канал ТЕСТОВИЙ РЕЖИМ – дізнавайся про нові заклади міста першим.
«100 років тому вперед»
«100 років тому вперед» – це ресторан української кухні, який відкрила співзасновниця «Нової пошти» Інна Поперешнюк неподалік Андріївського узвозу. За кулінарну концепцію та кухню відповідає шеф-кухар і телеведучий Євген Клопотенко. «Ми створюємо нові традиції української кухні», – каже шеф. У меню «100 років тому вперед» немає борщу та сала (подають ці страви лише іноземним туристам – під час замовлення англійською), зате є галушки за полтавським рецептом із м’ясом і вишнею, салат з «українським авокадо» і смажений пастернак.
з меню
Яловичина дріблена з печі – 186 грн
Смажене пюре з соусом із щавлю та лимона – 124 грн
Закуска з бджіл – 75 грн
Salo Bar
Salo Bar – це ресторан української кухні від Bulldozer Group (Eshak, «Рыба-Пила»), розташований на другому поверсі закладу I’m Burger. Акцент у ресторані зробили на сало та рецепти борщу з різних регіонів України. Крім того, у меню вареники, деруни та шашлики.
З МЕНЮ
Вареники з м’ясом по-полтавськи – 80 грн
Банош із бринзою та шкварками – 85 грн
Дошка сала – 160 грн
Localist Cafe
Localist Cafe – це заклад з українською кухнею, який відкрили на колишній локації ресторану Leo на початку вулиці Володимирської, біля Десятинного провулку. «Інколи для того, щоб розмова пішла за течією, треба обрати правильне місце. Для приємної бесіди з другом чи подругою, для романтичного побачення – завітай до Localist», – кажуть у закладі. Додають, що спеціалізуються на традиційних українських стравах в авторській подачі. Наприклад, пропонують борщ, який готують з дичиною і подають із салом на чорному хлібі, а також чорноморську камбалу з молодим горошком і чері.
З МЕНЮ
Борщ з дичиною і салом на чорному хлібі – 140 грн
Рагу з дичини та гречаною локшиною – 280 грн
Кефаль на пару з овочами – 330 грн
Морські гребінці з чорноморськими устрицями та цукіні – 490 грн
«Бабка й сапка»
Де: вулиця Велика Васильківська, 44
Коли: 12:00-00:00 (з неділі по четвер), 12:00-02:00 (п’ятниця і субота)
«Бабка й сапка» – це ресторан з українською кухнею поряд зі станцією метро «Площа Льва Толстого». «Гарно нагодуємо, багато наливаємо, весело гуляємо», – кажуть у закладі. Формат описують як гастропаб. Меню розділили на дві категорії – традиційні українські страви та новий погляд на звичні позиції. У першій – «Борщ, запечений у буряці з ребром» і «Міні-голубці». У другій – «Копчені креветки з часниково-цитрусовим чимічурі» та сендвіч із пастрамі.
З МЕНЮ
Борщ на копчених бичачих хвостах – 90 грн
Мініголубці – 95 грн
Печеня з копченим ребром – 120 грн
Хрусткі золотисті карасики – 35 грн за 100 г
Вафельний торт із горіхами – 80 грн
«Балувана Галя»
«Балувана Галя» – це другий ресторан української кухні Ігоря Сухомлина (Mimosa Brooklyn Pizza, «Чашка»), який відкрили поряд із ТРЦ «Батерфляй Deluxe». «Це класична українська кухня з різних регіонів у сучасному інтер’єрі», – розповідають у закладі. Особливість демократичного формату – страви з печі. Також у «Балуваній Галі» пропонують солодкі та солоні вареники, пельмені, а також борщ і бограч.
З МЕНЮ
Кров’янка з печеною картоплею – 75 грн
Свинячі ребра з печеним яблуком і соусом із журавлини – 95 грн
Салат із томленим серцем і чорною квасолею – 55 грн
Парові вареники з полуницею – 85 грн
Млинці з полуницею – 65 грн
Обкладинка: Марго Дідіченко для The Village Україна
Фото: 1 – Марго Дідіченко для The Village Україна, 2 – Salo Bar, 3 – Localist Cafe, 4 – «Бабка й сапка», 5 – «Балувана Галя»