Шорт-лист7 нових закладів зі сніданками
Де поснідати о восьмій ранку чи навіть раніше
The Village Україна розповідає про сім нових закладів зі сніданками, у яких можна рано поснідати.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – вся їжа міста в одному місці.
Bali Bowl Cafe
У Bali Bowl Cafe подають легкі страви з натуральних інгредієнтів у глибоких тарілках. У закладі пропонують вегетаріанські боули, смузі-боули, а також вівсянку (75 грн). «Ми працюємо з 07:50. Ти встигнеш зайти на чашку кави, навіть якщо в офісі на тебе чекають о 08:00», – додають у Bali Bowl Cafe. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
City-Zen
Де: БЦ «Панорама», вулиця Велика Житомирська, 20
Коли: 08:00-22:00, 08:00-23:00 (п’ятниця і субота)
Новий заклад мережі міських кафе City-Zen відкрили у серпні на Великій Житомирській. Сюди можна зайти і на сніданок, і на обід, і на вечірній коктейль, кажуть у City-Zen. Серед сніданків: яєчня з ковбаскою і хумусом (175 грн), сирники зі сметаною і джемом (97 грн) і яйця-пашот – з авокадо (165 грн), пармою (169 грн) і лососем (179 грн). До них пропонують фільтр-каву (35 грн) та еспресо з інжиром (35 грн). Подають сніданки до 12:00 у будні та до 13:00 у вихідні. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
«Хлебный»
«Хлебный» – нова пекарня-кафе від керівників стейкхаусу Must і бургерної Holy Burger Аліни Косічкіної і Дмитра Заходякіна. Окрім випічки, у закладі можна замовити сніданки. Англійські мафіни (80 грн) пропонують у чотирьох видах – з шинкою і томатами, авокадо, лососем і скремблом. Також серед сніданків чіа-пудинг (95 грн) і манна або вівсяна каша на кокосовому молоці (60 грн). Підійдуть на сніданок і круасани та холодні і гарячі сендвічі. Працює заклад на Великій Васильківській із 07:30. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
«Італієць із Бейрута»
У ресторані «Італієць із Бейрута» пропонують ліванську кухню з італійськими акцентами – від шефа-італійця, який тривалий час жив у Лівані. Можна замовити, зокрема, три види шакшуки – з курячою печінкою (89 грн), маскарпоне (95 грн) і кебабом (99 грн). Італійський омлет фрітату подають з овочами (89 грн), кебабом (95 грн) і ковбасками мергез (149 грн). Також пропонують круасани (49-69 грн), вівсянку з шоколадною пастою і журавлиною (69 грн) і бейгл із тартаром з лосося, авокадо та яйцем-пашот (119 грн). Сніданки у закладі на запуску подавали до 11:00, але тепер вони працюють у режимі 09:00-12:00. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
«Кіфлик»
Ресторан закарпатської кухні «Кіфлик» на новій локації на Воздвиженці. У меню сніданків, зокрема, кус-кус із горіхами та сухофруктами на кокосовому молоці (125 грн), омлет із копченими ковбасками (95 грн), бундаш-кенер із пряною овечою бринзою і томатами (90 грн). Меню сніданків у «Кіфлику» діє протягом усього робочого дня. До кожного сніданку безкоштовно додають фільтр-каву. Детальніше про заклад – у новині The Village Україна.
Holy Burger
Holy Burger – перезапуск ресторану Holy Chick на Шота Руставелі. Замість курки – бургери і сніданки. «Хотіли зробити так, щоб було і корисно, і смачно», – каже шеф-кухар Олексій Юсупов («Собака съела голубя»). Серед іншого шеф пропонує ранковий бургер із котлетою з яловичини (120 грн), яєчню зі свіжим салатом (80 грн), яйця-пашот із гуакамоле і свіжим хлібом (90 грн) та шакшуку (100 грн). Окрім того, у меню сирники (80 грн), два види вівсянки (90 грн) і гречана каша на кокосовому молоці (90 грн). Подають сніданки у будні до 12:00, а у вихідні – до 13:00. Детальніше про заклад – у рубриці «Нове місце».
Kafe Selekta
Kafe Selekta – перезапуск ресторану Cafe Select Eatery на Бессарабці. Власник закладу Дмитро Журавель довірив зміну концепції співзасновникам Kyiv Academy of Media Arts Сергію та Анні Вовк. Тепер це Kafe Selekta – бар із сніданками протягом усього дня і вечірками на вихідних. У меню сніданків 13 повноцінних позицій і три десерти. Зокрема, це хумус із яйцем-пашот (137 грн) та асаї-боул (125 грн), а також сирники, гранола і панкейки.
Фото: обкладинка, 1,3,4,6 – Анна Бобирєва для The Village Україна, 2 – City-Zen, 5 – «Кіфлик», 7 – Kafe Selekta