Прості рецепти смачного глінтвейну: як приготувати свій ідеальний напій удома
Зимові святкування позаду, але відпускати той самий новорічний настрій геть не хочеться. Саме тому бренд AZNAURI нагадує, що свято – це завжди про коло близьких, і пропонує запросити їх на оригінальний глінтвейн, щоби ще хоч на трошечки зберегти магічну атмосферу.
Віледж разом з AZNAURI розповідають, як приготувати запашні глінтвейни на будь-який вечір: чи то родинну зустріч, чи то шалену караоке-вечірку.
Фруктові смаки в зимовому напої?
Глінтвейн є неодмінною частиною зимових святкувань Різдва й Нового року, для багатьох він став символом дивовижного святкового настрою. Але світ не стоїть на місці, і класичні рецепти зазнають змін. Сучасні поціновувачі вин дедалі частіше експериментують зі смаками, поєднуючи традиційні рецепти з несподіваними інгредієнтами.
Щоби пошуки ідеального глінтвейну стали цікавішими, AZNAURI пропонує взяти за основу напої з фруктовими нотами із серії Fruit Collection. Це результат плідної співпраці виноробів у пошуку нових смакових комбінацій. Кожен напій поєднує відбірний виноград європейських сортів і натуральні фруктові екстракти. Обирайте на свій смак: яскраві нотки персика, полуниці, чорної смородини й вишні додадуть вашому глінтвейну свіжості й глибини.
Як затримати зимові свята ще хоч на трошки
Ідея 1. Вечір у родинному колі
Зберіть сімʼю, приготуйте разом смачний яблучний штрудель і насолоджуйтеся теплими розмовами. Таку атмосферу вдало доповнить глінтвейн «Персиковий настрій» з білим вином AZNAURI Peach.
Основні кроки приготування глінтвейну завжди однакові: налийте вино в місткість, додайте фрукти й спеції. Прогрівайте суміш на середньому вогні, постійно помішуючи, але не доводячи до кипіння. Після цього додайте мед на свій смак, перемішайте й зніміть з вогню. Дайте настоятися 5–10 хвилин і куштуйте гарячим.
Інгредієнти для «Персикового настрою»
- 1 пляшка білого AZNAURI Peach
- 1 апельсин, нарізаний кружечками
- 1 яблуко, нарізане скибками
- пів лимона, нарізаного кружечками
- 2 палички кориці
- 4–5 шт. гвоздики
Глінтвейн з AZNAURI Peach має приємну кислинку й тонкий аромат стиглого персика з нотками персикового джему. Завдяки поєднанню фруктового аромату й апельсинової цедри напій створить незабутню атмосферу новорічних свят.
Ідея 2. Дівич-вечір у відтінках рожевого
Запросіть подруг і визначте дрес-код, наприклад відтінки рожевого. Для розваг підготуйте настільні ігри, а серед смаколиків подавайте кремовий чизкейк і глінтвейн «Полунична мрія» з рожевого AZNAURI Strawberry. Додайте трішки музики, зробіть танцювальний батл, а наприкінці вечора влаштуйте фотосесію, яку запамʼятаєте надовго.
Інгредієнти для «Полуничної мрії»:
- 1 пляшка рожевого AZNAURI Strawberry
- 1 груша, нарізана слайсами
- 1 апельсин, нарізаний кружечками
- 2 палички кориці
- 4–5 шт. гвоздики
- 1 зірочка бодяну
Глінтвейн з AZNAURI Strawberry має аромат свіжої полуниці й ніжно-вершковий вишуканий смак. Не забудьте про відповідне сервірування: рожеві келихи чи посуд із рожевими серветками додадуть атмосфері ніжності, легкості й дівочості.
Ідея 3. Караоке-вечір у колі друзів
Якщо святкові застілля трохи втомили, спробуйте зробити зустріч із друзями простішою й веселішою. Організуйте незабутній вечір караоке.
Підготуйте легкі закуски: сирну тарілку з кількох видів сирів, м’ясні делікатеси й свіжі фрукти. Також не забудьте про ароматний і зігрівальний глінтвейн «Зіркова смородина» на основі AZNAURI Black Currant. Підберіть святковий плейліст з хітами, які можна співати разом із друзями, і так отримаєте ідеальний початок року з музикою, сміхом і спільними емоціями.
Інгредієнти для «Зіркової смородини»:
- 1 пляшка червоного AZNAURI Black Currant
- 1 апельсин, нарізаний кружечками
- пів лимона, нарізаного кружечками
- 2 палички кориці
- 5 шт. гвоздики
- 1 ст. л. меду
- 1 ч. л. імбиру (за бажанням)
Глінтвейн з AZNAURI Black Currant має елегантний аромат чорної смородини з корицею й солодкий фруктовий смак із приємною терпкістю.
Ідея 4. Романтичний вечір на двох
Оберіть справді особливі страви, які ви не готуєте щодня, і доповніть вечерю глінтвейном «Вишнева спокуса» з ароматного AZNAURI Cherry. Увімкніть ваш улюблений новорічний фільм, запаліть свічки, закутайтесь у теплий плед і насолоджуйтеся моментом разом.
Такий вечір допоможе зупинитися в метушні й присвятити час лише одне одному, даруючи тепло й справжню романтичну магію.
Інгредієнти для «Вишневої спокуси»:
- 1 пляшка червоного AZNAURI Cherry
- 1 апельсин, нарізаний кружечками
- пів лимона, нарізаного кружечками
- 3 палички кориці
- 6 шт. гвоздики
- 1 ст. л. меду
- 1 ч. л. імбиру (за бажанням)
Глінтвейн з AZNAURI Cherry має насичений вишневий смак із нотками темного шоколаду й мигдалю з приємною терпкістю. Сервіруйте стіл свічками й новорічними аксесуарами, щоби додати романтики в зимовий вечір.
AZNAURI Fruit Collection – це витончене поєднання смаку, фруктового аромату й естетики. Вони не тільки стануть чудовим доповненням до вашого столу, але й будуть оригінальним подарунком. З напоями AZNAURI Fruit Collection кожен може відчути себе справжнім творцем, міксуючи свої унікальні рецепти глінтвейну. Експериментуйте зі спеціями, фруктами й іншими інгредієнтами, щоб знайти свій ідеальний смак.
Обрати правильне вино для ГлінтвейнуМАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ