Львівський ресторан Citadel – Gastro Boutique Hotel презентував нове меню, яке обіцяє захопити гурманів і любителів української кухні. Шеф-кухар Євгеній Сушко зібрав найкращі страви з різних регіонів України й обʼєднав їх під теплою назвою «Наше рідне», щоби кожен гість закладу зміг відчути себе ніби на родинному застіллі.

Віледж разом із Citadel розповідають про концепцію нового меню й борщ, якого ви ще не куштували.

Від Чернігова до Камʼянця: про що нове меню Citadel

У меню «Наше рідне» кожна страва має свою історію й особливий рецепт, який передається з покоління в покоління. Його створили, щоби кожен гість відчув особливість і неповторність української кухні, яка залишається впізнаваною навіть у сучасних інтерпретаціях.

Шеф-кухар Євгеній Сушко, натхненний власними спогадами й кулінарними відкриттями, переосмислив звичні українські страви, додавши нові текстури й комбінації смаків. Усі інгредієнти для страв з великою увагою він відбирає в місцевих фермерів і постачальників, щоби забезпечити свіжість і якість продуктів.

Ми створили меню під назвою «Наше рідне», де зібрали страви з різних куточків України, щоби кожен зміг відчути нашу культуру на смак. Тут є качана каша з Полтавщини, судачок, виловлений у Кам’янці-Подільському, справжнє миргородське сало, а качині ніжки ми отримуємо від наших партнерів-фермерів із Чернігова, з якими працюємо вже понад 8 років. Це меню – це подорож Україною, з її традиціями, смаком і багатством землі

- Євгеній Сушко, бренд-шеф

Що варто спробувати в новому меню Citadel?

Гостям пропонують знайомі й улюблені смаки в оновленому вигляді: паштет із печінки й качки, миргородське сало, студенець із цвіклями, картопляні палюшки з кроликом й інші страви. На десерт – львівський сирник із маком і медівник.

Головною стравою меню став борщ. Ресторан знайшов спосіб подати його так, щоби здивувати навіть тих, хто їв його сотні разів. Тут борщ варять за унікальним рецептом на основі автентичних методів приготування: до класичних інгредієнтів додають ферментований буряк і запечені на дровах ребра.

Буряк ферментують за традиційним рецептом наших бабусь: очищені коренеплоди заквашують у банках із сіллю, спеціями й водою, завдяки чому смак борщу набуває легкого кислого смаку, знайомого багатьом із дитинства. Такий метод ще називають борщовою закваскою, оскільки він забезпечує неповторний смаковий баланс та аромат, якого складно досягти звичайним варінням.

Особливої уваги заслуговують ребра: їх запікають на відкритому вогні, тож страва набуває легкого димного аромату. Додатково до борщу додають боби сорту «Ясьок», які роблять його більш ситним і надають текстурного контрасту. Завдяки такому підходу борщ стає не просто першою стравою, а чимось більшим – смаковим спогадом, який нагадує про домашнє застілля.

Серед основних страв меню:

Голубці з пшоном і білими грибами

Це сучасний погляд на традиційну страву, де замість звичної капусти використовують легшу савойську, а поряд подають м’ясо томленого ягняти. Страву доповнює крем із солодкого перцю й підкопчена сметана.

Вареники з гусячим м’ясом

Це сімейний рецепт від мами одного з засновників ресторану. Готують їх із заварного тіста, що робить вареники особливо ніжними. Начинка складається з гусячого м’яса, яке заклад отримує з ферми, що розташована в Чернігові і яка після руйнування під час вторгнення змогла відновити виробництво.

Філе судака, качана каша, меживо
Студенець з цвіклями
Картопляні палюшки з кроликом

Зрази з томленим мʼясом

Тещині котлети стали такими популярними в Citadel, що шеф вирішив додати в меню щось нове – зрази з томленим мʼясом. Цю страву готують за рецептом тещі шеф-кухаря Євгенія Сушка.

Медівник

Яворівський пиріг із грибною мачанкою

Шеф відкрив для себе цей унікальний смак пирога у Львові, тож справжній символ української кулінарної спадщини тепер є і в меню ресторану Citadel. Пиріг готуватимуть тільки в суботу й неділю за оригінальним яворівським рецептом, але з характерною подачею ресторану, щоби кожен зміг відчути глибину українських традицій.

Citadel – Gastro Boutique Hotel

П’ятизірковий бутик-готель у реконструйованій вежі 19 століття

Адреса: Львів, вулиця Грабовського, 11

Instagram

Citadel – Gastro Boutique Hotel поєднує атмосферу історії із сучасним комфортом, не залишаючи нікого байдужим. Тут гостям пропонують комфортні номери з нестандартними сніданками, Lobby-bar зі скляним куполом, сигарну залу й винний погріб. Серед зручностей – власний паркінг, генератор й укриття, а територія з понад 150 видами рослин створює чудові умови для красивих фотографій. А в ресторані готелю часто відбуваються гастровечері й культурні заходи з чудовим краєвидом на місто.

Подивитися меню «Наше рідне»

Матеріал підготовлено за підтримки