Органічне мʼясо, сири та олії на київському «Органік Фест»: дегустуйте й купуйте зі знижкою 15%
29 та 30 червня в Києві відбудеться «Органік Фест», де зберуться українські виробники органічного м’яса й сирів, сублімованих фруктів і пастили, борошна, олії та чаю. Гості заходу більше дізнаються про органічне виробництво, зрозуміють, на яке органічне маркування варто звернути увагу, і зможуть поспілкуватися з виробниками, продегустувати їхні товари й придбати їх зі знижкою 15%.
Захід організовує «Сільпо» у співпраці з громадською спілкою «Органічна ініціатива» й за підтримки Швейцарії.
Локація – «Сільпо» в ТРЦ River Mall і Respublika Park.
Що таке органічні продукти
Органічні виробники орієнтуються на підтримання природних екосистем, збереження біорізноманіття та забезпечення добробуту тварин. Вони вирощують і виробляють продукти без використання синтетичних пестицидів і гербіцидів, а також без антибіотиків і гормонів росту.
Такі продукти перевіряє відповідний орган сертифікації на кожній стадії виробничого процесу: від поля до полиці магазину, і видає органічний сертифікат лише тому виробникові, який дотримується всіх правил органічного виробництва.
Чому варто звернути увагу на органічні продукти
Дослідження показують, що органічні продукти можуть містити більше поживних речовин, як-от вітаміни й антиоксиданти, ніж їхні неорганічні аналоги. Крім того, такі продукти не містять залишків синтетичних пестицидів і гербіцидів, які можуть негативно впливати на здоров’я людини.
В органічному тваринництві тварин утримують в умовах, що забезпечують їм вільний доступ до відкритого простору, натурального корму, а використання гормонів росту й антибіотиків строго заборонене.
Крім того, органічні продукти мають кращий смак, адже вирощені в природних умовах рослини й тварини не зазнають впливу штучних речовин.
Чому органічні продукти дорожчі
Органічне сільське господарство потребує більше праці й часу, оскільки воно не використовує хімічні засоби для боротьби зі шкідниками та бур'янами. Замість цього застосовують ручну працю, натуральні методи та біологічні засоби. Менша врожайність, коротший термін зберігання та специфічні умови транспортування також роблять органічні продукти дорожчими.
Сертифікувати органічне виробництво – теж тривалий і дорогий процес.
Як відрізнити органічні продукти від неорганічних аналогів
Органічні продукти зазвичай мають спеціальні маркування й логотипи, що підтверджують їхній органічний статус. У нашій країні відрізнити органічний продукт можна за спеціальним логотипом – Українським листком.
ДЕ
Київ, «Сільпо» в ТРЦ River Mall і Respublika Park
КОЛИ
29–30 червня з 13:00 до 18:00
«Органік Фест» організовано «Сільпо» та ГС «Органічна ініціатива» за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP), що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) в партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).
Матеріал підготовлено за підтримки «Сільпо»