Українські винороби та дегустації фермерських продуктів на «Святі Сиру і Вина» у Львові
У Львові 18-20 жовтня проведуть десятий гастрономічний фестиваль «Свято Сиру і Вина». Подію організують на території палацу Потоцьких та подвір’ї Палацу мистецтв.
Лекції та дегустації
На заході презентують напрям «Дегустації & Лекції», який стане щорічним. Його куратор – Богдан Павлюх, автор блогу про вино Wine is Easy, голова львівського осередку «Асоціації Сомельє України». Щодня на фестивалі українські сомельє та винороби будуть ознайомлювати гостей з різними винами та їх особливостями.
На фестивалі виступлять Іван Плачков, засновник і співвласник сімейної виноробні «Колоніст», та Гіоргі Іукурідзе, власник компанії «Шабо». Дегустації проведуть українські сомельє Олег Кравченко, Олексій Гіжко, Роксолана Зелик, Женя Ніколайчук, Дмитро Саприкін, Ігор Смоляник. Усі лекції безкоштовні – вони входять у вартість квитка, а відвідування дегустацій – за додаткову плату.
Що ще робити на фестивалі:
Вдруге проведуть чемпіонат «Велика Давильня Винограду». Команди змагатимуться за звання чемпіона з чавлення винограду в діжці.
20 жовтня присвятили «Дню Львівського Сирника». Гостей свята пригощатимуть традиційним десертом. Початок о 14:00 на подвір’ї палацу Потоцьких.
В усі дні фестивалю працюватиме простір Art&Wine. Там презентують об’єкти з винних корків CorkArt, картини вином, музику та книги про вино.
Вартість квитка: 100 гривень
Купуючи квиток, ви отримуєте дегустаційний келих.
Графік роботи фестивалю:
18.10 – з 14:00 до 21:00
19.10 – з 12:00 до 21:00
20.10 – з 12:00 до 21:00
Матеріал підготовлено за підтримки «Свята Сиру і Вина»