The World’s 50 Best Restaurants назвав найкращі ресторани Азії. 

Загалом у рейтингу 100 закладів, а також є «індивідуальні перемоги». Ми розкажемо про десятку лідерів.

 Ресторан Onjium у Сеулі (Південна Корея)

Ресторан є частиною інституту, що вивчає корейську спадщину з 2013-го. З корейської Onjium означає «створений у правильний спосіб». Продукти для страв підбирають сезонні, а самі рецепти адаптують під сучасну кухню після багатьох років досліджень.

 Ресторан Chef Tam's Seasons у Макао (КНР)

Тут подають вдосконалені страви кантонської кухні із сезонних продуктів. У меню пропонують позиції від шеф-кухаря на кшталт хрусткої смаженої курки із золотистою ікрою, свининою й орхідеєю або рису із залізного горщика. 

 Ресторан La Cime в Осаці (Японія)

У ресторані подають сучасну французьку кухню від шеф-кухаря Юсуке Такада. Його меню «точне, креативне й несправедливо смачне». Разом із преміумпродуктами із Західної Японії подають цитрусові й інші продукти, які відображають походження Такади.

 Ресторан Odette у Сінгапурі

Ще один ресторан сучасної французької кухні, який відкрив шеф-кухар Жульєн Роєр на честь своєї бабусі. Хоч меню в Odette і засноване на французькій кухні, азійський вплив помітно в більшості позицій. Тут пропонують дегустаційне меню із семи страв на основі «найкращих сезонних продуктів».

 Ресторан Nusara в Бангкоку (Таїланд)

Ресторан відкрили два брати на честь своєї бабусі. Сам заклад настільки маленький, що тут вміщається лише десять гостей. Гостям пропонують широкий вибір страв: салат із кальмаром із соусом із кальмарів і кальмарів на грилі, карі з грудинкою, перцем і помідором чері або тайський бутерброд із морозивом. «Найбільш упізнаваною стравою ресторану стала гіперкольоровий синій краб-карі із хрусткою рисовою локшиною», – кажуть у команді.

 Ресторан Mingles у Сеулі (Південна Корея)

Заклад відкрили у 2014-му, і відтоді він став одним із найпопулярніших ресторанів корейської кухні, що поєднує смаки Гонконга і Європи. У Mingles хочуть показати «новий спосіб корейської кухні», що ґрунтується на місцевій рибі, м’ясі й овочах разом із ферментованими соусами й оцтами. Тут є дегустаційне меню на десять страв, зокрема корейське барбекю з яловичини й артишоків.

 Ресторан Sezanne у Токіо (Японія)

Це заклад у французькому стилі, сповнений традиційними смаками всієї Азії. У дегустаційному меню подають 12 страв, зокрема суп буябес із шафраном і рибу фугу зі смаженим соусом кегані. У ресторані також є великий вибір шампанського «на будь-який бюджет і смак». 

 Ресторан Wing у Гонконзі (КНР)

Ресторан відкрив шеф Вікі Чен, який народився ву Гонконзі й виріс у Канаді. У його меню є два дегустаційні сети, зокрема, можна спробувати витримані перламутрові яйця із японськими устрицями й гострим червоним соусом або «весняний рулет» із вареним морським огірком. Тут також є великий вибір китайських вин і японського саке, а ще сезонних китайський чаїв.

 Ресторан The Chairman у Гонконзі

Шеф-кухар Денні Їп вирішив «переписати» класичну кантонську кухню у вигляді абсолютно нових рецептів на основі історії Китаю. Тушкований бичачий хвіст із сичуаньським перцем називають найкращою стравою в закладі. Гості також надають перевагу маринованим бутонам троянд із хрустким сирим корінням лотоса й місцевим морським гребінцям із лимоном, обсмажені з рисовою локшиною й зеленою цибулею.

 Ресторан Gaggan у Бангкоку

Заклад відкрив уродженець Калькутти Гагган Ананд, котрий раніше професійно займався музикою. У 2010-му він відкрив свій перший ресторан у Бангкоку, який уже вп’яте визнають найкращим закладом Азії. У традиційному індійському меню Ананд поєднав музику, кольори й креативність, які змішуються зі стравами французької, тайської і японської кухні.

Повний список найкращих ресторанів Азії можна побачити за посиланням

   

The World's 50 Best запустили у 2009 році. Відтоді щорічно організація складає рейтинг найкращих барів, ресторанів і готелів по всьому світі. 

Фото й обкладинка: з Instagram-сторінок закладів