У Львові відкриють ресторан італійської кухні La Luce на вулиці Академіка Підстригача. Він почне роботу з 1 березня.

Ідея відкрити італійський ресторан виникла завдяки самій локації, розповідає команда. «Сонце, водойма, настрій – усе це відповідає концепції Dolce Far Niente [уміння насолоджуватися моментом]», – розповідає співзасновник закладів La Luce, SHOco, Daily Dose, Zwin Роман Шуптар.

Меню ресторану орієнтоване на три основні напрями: піца, паста й страви на вогні. Піцу випікають на дровах з тіста на цільнозерновому борошні, яке ферментується 48 годин. Пасту роблять вручну з домашніх яєць й італійського борошна. Для приготування м’яса, овочів і деяких закусок використовують відкритий вогонь.

Серед особливих страв меню називають равіолі з різними начинками й класичні ньокі. Меню змінюватимуть відповідно до пори року. Крім відомих італійських страв, у закладі хочуть показати й локальну кухню, використовуючи рецепти з різних регіонів країни.

Автори проєкту кажуть, що прагнуть створити простір, який поєднуватиме дві культури. «Ми хочемо інтегрувати італійську кухню в нашу реальність, поєднуючи локальні українські продукти з автентичними італійськими традиціями», – розповідає Віледжу співзасновник Євгеній Сушко.

Керівником ресторану став Володимир Лака, який має досвід роботи в міжнародному гастрономічному бізнесі. За кухню в ресторані відповідає Юрій Білинь.

На фото Євгеній Сушко і Юрій Білинь

Особливістю закладу називають його розташування. Тераса ресторану виходить на озеро, а його центральний елемент – бар у формі сонця. Простір також має систему динамічного світла, яка синхронізується із заходом сонця.

Коли:

 11:30–22:30

Де:

Львів, вулиця Академіка Підстригача, 1

телефон:

 066 140 01 40

instagram

 @laluce.lviv

   

Віледж зібрав заклади, що запустили в різних містах у січні. Серед відкриттів – бар-театр «Ґодо» в Києві, третій Cheese Bakery з пастою й піцою у Львові, ресторан у будівлі колишнього кінотеатру Миколаєва, бар & барбершоп в Одесі й грецька кухня в Дніпрі.