Шоколадний будинок Fraga відкрили в Одесі, на вулиці Італійській.

Поки що працює лише перший зал у форматі take away, також запустили шоколадний цех. Повноцінне відкриття планують у березні: у закладі працюватиме дві зали, а каву й солодощі доповнять сніданковими позиціями.

Шоколадний будинок відкрила у 2020 році Дар’я Степаненко. Наразі під її керівництвом працює два шоколадні виробництва в Одесі й Києві. 

«Ми хотіли познайомити гостей ближче з процесом створення солодощів завдяки відкритій шоколадній кухні. Це місце для сповільнення й насолоди прямо тут і зараз», – розказали Віледжу в команді.

У меню пропонують фініки, сезонні й сублімовані ягоди та фрукти, горішки в шоколаді (на вибір пропонують чорний, молочний і білий шоколад). Також можна замовити подарункові коробки з шоколадними солодощами.   

Рецепти напоїв для Fraga розробляли партнери компанії Foundation. За кухню відповідатиме шеф Богдан Гаврик.

Для оформлення шоколадного будинку надихалися паризькими закладами. В інтер’єрі використали багато крафтових предметів одеських виробників.

У закладі є пандус й інклюзивна вбиральня. Шоколадний будинок також pet-friendly, «хвостатих» обіцяють пригощати смаколиками.

Коли

08:00–21:00

Де

Одеса,

вулиця Італійська, 2 

Instagram

@ fraga.maison.odesa

   

Віледж зібрав заклади, що запустили в різних містах у січні. Серед відкриттів – бар-театр «Ґодо» в Києві, третій Cheese Bakery з пастою й піцою у Львові, ресторан у будівлі колишнього кінотеатру Миколаєва, бар & барбершоп в Одесі й грецька кухня в Дніпрі.

Обкладинка й фото: надані командою Fraga для Віледжа