Бари «Сікера» відкрили одразу на двох вулицях – Хрещатик і Костянтинівська.

Вони є продовженням виробництва й дегустаційної зали «Медовий Спас» у Броварах, яку розвивав засновник проєкту Сергій Липко. Він займається виробництвом медових напоїв із 2018 року. Цим проєктом хочуть відродити давні традиції медоваріння з використанням сучасних технологій.

Тут можна спробувати традиційні питні меди й меди з додаванням фруктових соків без спирту й цукру. Формат передбачає як take-away у пет-банках, так і можливість відпочити на місці.

У меню є питні меди з алкоголем від 8% до 14,5%, а також закуски: сири, м’ясні нарізки й запечені равлики. Напої подають у келихах або із собою в банках. За виробництво напоїв відповідає Сергій Липко. Закуски постачають локальні виробники.

Сікера медова «Особлива»

150 гривень

Сікера медова «Витримана»

180 гривень

Гаряча сікера медова «Червона»

150 гривень

Коктейль «Шалена бджілка»

150 гривень

Сікера медова «Рожева»

150 гривень

Сирна тарілка

140 гривень

Мʼясна тарілка

200 гривень

Запечені равлики

120 гривень

Заклади оформлені в жовто-медових тонах із постерами про медоваріння. В інтерʼєрі поєднали сучасний дизайн і традиційні мотиви, кажуть у команді.

Усі бари «Сікери» pet-friendly. Проте щодо доступності для маломобільних груп населення потрібно уточнювати для конкретного закладу за телефоном або в Instagram. Персонал готовий допомогти, зазначили в закладі.

Крім того, планують відкрити заклади за франшизою в Києві, на вулиці Верхній Вал, 20, а також у Чернівцях. У теплу пору року планують облаштувати літню терасу.

Коли:

12:00–22:00 (щодня)

Де:

вулиця Хрещатик 17, і вулиця Костянтинівська, 17

Телефон:

(044) 333-88-54

instagram 

@cikera.bar

   

Віледж писав про заклади, що запустили в різних містах у січні. Серед них – бар «Сікера» на Софіїївській. Також відкрили бар-театр «Ґодо» в Києві, третій Cheese Bakery з пастою й піцою у Львові, ресторан у будівлі колишнього кінотеатру Миколаєва, бар & барбершоп в Одесі й грецьку кухню в Дніпрі.

Обкладинка й фото: надані командою бару «Сікера»