«Чорноморка» встановлює устричні автомати. Як вони працюватимуть
Мережа ресторанів «Чорноморка» встановлює устричні автомати.
Перший автомат вже запустили в закладі на Подолі. Спершу устриці будуть видавати в ресторані так, як зручно гостю: їх можна зʼїсти на місці або забрати з собою. Біля автомату також є устричний бар, де можна взяти соуси, тартар і напої.
Автомат зберігає устриці так само, як і в закладах мережі: живими у морській воді. Температура в автоматі 8-9 градусів, яку контролює спеціальне обладнання. Планують, що устриці будуть завантажувати в автомат як мінімум раз на день.
Де будуть наступні автомати
Автомати планують встановити на АЗС, вокзалах, у бізнес-центрах і ресторанах мережі. Обладнання обирали зважаючи на досвід роботи з подібними бесейнами в ресторанах.
Перший устричний автомат розробило українське підприємство Avangard. Пристрій вміщує до 240 живих устриць, має сенсорний екран для вибору та оплати, а також механізм видачі устриці з води.
«Ми обмірковуємо створення подібних рішень для інших видів морепродуктів», – каже команда. Крім того, устричний бар із вендинговим автоматом на Подолі тестуватимуть як можливий напрямок франшизного бізнесу.
Команда планує впродовж декількох місяців встановити ще кілька автоматів не у своїх ресторанах. Також хочуть реалізовувати проєкт і за кордоном, розповідають в коментарі для Віледжа.
Які ще плани
Компанія хоче відкрити перший магазин «Чорноморка онлайн». Це буде новий формат у вигляді місця для смаження та видачі риби.
Відвідувачі зможуть замовити рибу, яку приготують «з-під ножа» з індивідуальними доповненнями та консультацією рибного сомельє. Пілотний магазин почне працювати 31 січня у ЖК «Варшавський» за адресою вулиця Олександра Олеся, 2-Б.
У 2023 році «Чорноморка» запустила новий формат ресторану «Річка». Ми розпитали засновницю Ольгу Копилову про новий формат, розвиток за кордоном від Румунії до Великої Британії та річкову рибу як локальний продукт.