Кулінарні клуби й меню за QR-кодом. Це найкращі й найгірші тренди в їжі у 2024 році за версією Eater
Видання Eater опублікувало списки найкращих і найгірших тенденцій у харчуванні й ресторанах за 2024 рік.
Списки містять тренди, за які «редакція Eater найбільш вдячна», наприклад, кулінарні клуби чи безалкогольні напої, а також ті, з якими «варто попрощатися у наступному році».
Найкращі тренди у їжі
Кулінарні клуби
Це клуби, де люди збираються разом, щоб готувати за рецептами з кулінарних книг і ділитися стравами. Тут можна познайомитися з новими людьми й обмінятися досвідом.
«Зомбі-ресторани»
Це заклади, які відновлюють свою роботу після тривалого закриття. Їх відкривають в оновленому вигляді. Вони викликають ностальгію у відвідувачів.
Манія желейних цукерок
Желейні солодощі з новими смаками й незвичайними формами стали дуже популярними завдяки TikTok.
Ностальгічний посуд
Класичний ресторанний посуд створюють зі спеціальним дизайном, як-от ресторанні тарілки зі старовинними написами, які стають сувенірами й елементами декору.
Келихи з рельєфом
Це склянки з ребристою поверхнею, які стали трендом завдяки естетичності, доступності й універсальності в дизайні.
Безалкогольні напої в меню ресторанів
Ресторани додають креативні безалкогольні коктейлі в меню, розширюючи вибір для гостей.
Популярність кончас
Це мексиканські булочки, які отримали нові смаки й варіації, поєднуючи традиції й сучасні тренди.
Найгірші тренди у їжі
Надто ідеальні круасани
З'явилися круасани, які геометрично ідеальні й більше нагадують витвори ШІ, ніж реальну випічку.
Меню за QR-кодом
Меню в форматі QR-кодів часто використовують у ресторанах, але це дратує відвідувачів, які хочуть відпочити від смартфонів.
Обмежені години роботи ресторанів
Усе більше закладів закриваються на кілька днів на тиждень, що ускладнює відвідування і створює черги.
«Функціональні» інгредієнти всюди
Створюють дуже користі продукти, насичені електролітами, пробіотиками й вітамінами, але їх часто більше рекламують, ніж кажуть про реальний склад.
Їжа, створена штучним інтелектом
ШІ генерує неприродні зображення їжі й фальшиві рецепти, що вводять в оману і шкодять реальним розробникам рецептів.
Сире молоко
Споживання сирого молока було популярним у 2024 році. Проте сире молоко містить небезпечні бактерії, такі як сальмонела й кишкова паличка, що несе ризики для здоров’я.
- Видання Big 7 Travel опублікувало топ-50 міст світу з найкращою кухнею. Список сформували на основі редакційних відгуків, рекомендацій читачів, доступності, різноманітності, місцевих страв і страв must-eat.
- Гід закладами для веганів HappyCow опублікував топ-10 міст світу, що найбільш дружні до веганів. Платформа щороку випускає цей список. Через пандемію COVID-19 була перерва два роки. У 2022 році цей звіт повернули.
Фото: Freepik