Ресторан-пекарню Blanka в Дніпрі, біля парку Шевченка, запустили в тестовому режимі.

Заклад відкрила компанія Keds Club ресторатора й раніше члена журі ресторанної премії «Сіль» Дениса Жаткіна. Він також заснував паби «Кеди – Дніпро» й «Кеди – Київ»Kastrulka Asian bistro.

Blanka Bakery – це ресторан-пекарня з хлібом на заквасці, круасанами, їжею й вином. Цим проєктом хочуть розкрити пекарські традиції від старого світу до України. Назва походить із Франції й Італії: Blanka в перекладі – це «біла» пекарня, «як борошно, молоко, вершки, біле вино й сонце». Заклад має брендований посуд і паковання.

У меню – хліб на заквасці, багет, круасани й класичні вироби з листкового тіста. Також є ранкове меню зі сніданками й вечірнє меню із салатами, мафінами, пастою й вином. Крім того, цілий день можна замовити бутерброди, каву й кавові напої. За меню відповідає шефиня Анастасія Безік (шеф-кухарка пабів «Кеди»).

Багет

80 гривень

Багет «Сонцестояння»

125 гривень

Круасан із малиною-маскарпоне

195 гривень

Булка «Кардамоновий байт»

130 гривень

Збірний сніданок із лососем 

450 гривень

Борщ з салом і хлібом

299 гривень

Матча лате

99 гривень

Вино Prosecco Treviso Extra Dry Soligo 50 мл

75 гривень

Інтерʼєр робила дніпровська дизайнерка Олена Бондар. У закладі є відкрита пекарня, яка дозволяє спостерігати за процесами. Крім того, заклад безбар’єрний, кажуть у команді. На вході є пандус, усередині – вбиральня для людей з інвалідністю й батьків з дітьми. Також заклад pet-friendly. 

Коли:

8:00–22:00 (щодня)

Де:

Дніпро, вулиця Володимира Вернадського, 35-А

Номер:

093 307 77 60

Instagram: 

@blanka_bakery

   

  • У 2018 році заклад «Кеди – Дніпро» назвали найкращим пабом України за версією ресторанної премії «Сіль».
  • Редакція Віледжа розповіла про заклади, що запустили в Україні в листопаді. Серед відкриттів – віконце з пиріжками Am, «Баба Ґануш», пивна «Піна» й азійський ресторан Cham у Києві, а також стритфуд «Крейзі Манкі» у Львові, бістро «Отава» в Луцьку й міське кафе «Мінімаліст» в Одесі.

Обкладинка й фото: Денис Жаткін