Ресторани київської мережі «Привіт» розробили меню для людей з порушеннями зору.

Таке меню з’явилося в їхніх закладах «Тайський Привіт» і «Японський Привіт». Воно має збільшений розмір тексту, високий контраст кольорів і версію шрифтом Брайля.

Команда каже, що скоро це меню буде в усіх «Привітах», і також запускає новий розділ на сайті Pryvit Help, присвячений темі безбар’єрності з посиланнями, контактами й інсайтами. 

Окрім того, до Міжнародного дня незрячих людей, 13 листопада, вони організовують збір для Blind Free. Це проєкт, що проводить курси для людей із порушенням зору й так допомагає їм здобути професію оператора кол-центру й працевлаштуватися. «Привіти» хочуть зібрати 80 тисяч гривень на чотири курси, на яких зможуть навчатися 40–50 людей.

   

  • До мережі київських закладів «Привіт» входять «Китайський Привіт», «Вʼєтнамський Привіт», «Тайський Привіт», «Японський Привіт».
  • Раніше художниця-керамістка Вікторія Белявська створила one-handed plates для київської раменної Naushi. Ними можуть користуватися люди з ампутованими кінцівками, церебральним паралічем, паралічем Ерба, хворобами моторних нейронів, інсультами, остеоартритом або переломами. Ми розповідали, як користуватися цим посудом, навіщо він потрібен і як ще можна (і треба) його поліпшити.

Обкладинка й фото: «Привіт»