Handshake Speakeasy в Мексиці – найкращий бар 2024 року в рейтингу The World's 50 Best Bars
Міжнародний рейтинг The World's 50 Best Bars оголосив найкращі бари світу у 2024 році.
Топ-10
Handshake Speakeasy (Мексика)
Організатори кажуть, що карта напоїв тут лише здається мінімалістичною. Насправді на весь процес приготування напою можуть витрачати близько 48 годин.
Bar Leone (Китай)
Це коктейль-бар в італійському стилі з колекцією класичних коктейлів зі своїми родзинками, але й повагою до оригінальних рецептів.
Sips (Іспанія)
У барі готують коктейль Krypta – джин, бренді, ківі й лайм, що подають у виготовлених на замовлення скляних чашах olfactive chamber. Також є коктейль Primordial з віскі, портвейну й груші, що подають у посудині у вигляді двох металевих рук.
Tayer + Elementary (Велика Британія)
Тут можна замовити вино й пиво власного виробництва, також подають крихітний коктейль «Мартіні одним ковтком» (One Sip Martini), а сезонну карту напоїв змінюють щотижня.
Jigger & Pony (Сінгапур)
У барі готують «Еспресо Мартіні», у якому горілку змішують з кавою й медом (coffee flower honey). Організатори також відзначають їхній газований напій Singa Sling з джином, лікером Cointreau, вишнею й ананасом.
Line (Греція)
Більшість інгредієнтів для коктейлів виготовляють саме в барі. У них є резервуари з полуничним вином, ферментованими персиками й зимовим динним вермутом (winter melon vermouth).
Tres Monos (Аргентина)
Бар створює власні напої з місцевих інгредієнтів. А фаворитом їхньої сезонної коктейльної карти називають Vuelta Nah Manzana, приготований на основі домашнього віскі, домашнього лікеру з мушмули (родини трояндових) і зеленого яблучного соку.
Alquimico (Колумбія)
На кожному поверсі бару подають різні напої, а також співпрацюють з місцевими сільськогосподарськими громадами. У барі можна замовити Ajonjonli, віскі з кунжутною пастою, апельсином і морквою, чи коктейль з джину, настояного на ромашці й календулі.
Zest (Південна Корея)
Бар дотримується концепції сталого розвитку й безвідходного виробництва. У напої додають сік, шкірку і мʼякуш фруктів, повторно використовують спеції й кавову гущу, а тонік виготовляють власноруч.
Paradiso (Іспанія)
Тут подають багатокомпонентні коктейлі в ефектних і часто досить складних посудинах.
Розширений перелік зі 100 найкращими барами світу можна переглянути за посиланням. Також журі визначають переможців у категорії «Індивідуальні нагороди».
- The World's 50 Best Bars – це щорічна премія, яка відзначає найкращі бари світу з 2009 року.
- У 2021 році рейтинг удруге поспіль очолив лондонський Connaught Bar, а у 2022-му – бар Paradiso в Барселоні, який у 2021 році посів третє місце.
- У 2023 році переможцем став бар Sips у Барселоні. Це була його перша перемога.
Обкладинка й фото: The World's 50 Best Bars