Кафе «Рій» з інтерпретованими українськими стравами в музеї Львова
Кафе «Рій» запустили у Львівському музеї народної архітектури імені Шептицького («Шевченківський гай»).
«Це кафе з доброю львівською кавою, авторськими інтерпретаціями традиційних українських страв і локальними продуктами», – описує концепцію власник і військовослужбовець Лука Карпюк (Black Honey).
За його словами, «Шевченківський Гай» зберігає, досліджує й популяризує культуру й давній побут українців, тому кафе теж несе такі сенси. «Звідси й концепт кухні, і здавна улюблена містянами кава в джезві на барі», – пояснює Лука Карпюк.
Зараз у закладі подають сніданки, кльоцки, суп-пюре, закуски, салат, і команда вже анонсує розширення меню. З бару можна замовити авторські настої, каву львівської обсмажки від Black Honey, фреші, лимонади й крафтову комбучу.
Тюлька-тост
160 гривень
Кльоцки з томленим індиком
210 гривень
Квасолевий хумус
110 гривень
Сочевичний суп-пюре
110 гривень
Кава в джезві
90 гривень
Авторський настій «Сонцеяблуко»
95 гривень
Апельсиновий фреш
110 гривень
Трав'яний настій «Ватра спогадів»
85 гривень
Простір є цілком безбарʼєрним і pet-friendly, коментує команда. Часом його можуть зачиняти, коли проводять тут музейні й культурно-освітні заходи. Про це повідомляють на своїй сторінці в Instagram.
- Редакція Віледжа розповідала про заклади, що відкрили в Україні цього вересня. Серед них – перша гамбургерна від Nunu, львівський лагман і нова «Пузата хата» на Подолі. Також ми писали про відкриття серпня.
- У вересні в «Шевченківському гаю» відкрили інформаційно-освітній центр і кафе з простором для проведення лекцій, конференцій і майстер-класів. З відкриттям центру для відвідувачів музею змінили маршрут – він став альтернативою головному входу до музею.
Обкладинка й фото: «Рій», @romacayman