Кафе «Рій» запустили у Львівському музеї народної архітектури імені Шептицького («Шевченківський гай»).

«Це кафе з доброю львівською кавою, авторськими інтерпретаціями традиційних українських страв і локальними продуктами», – описує концепцію власник і військовослужбовець Лука Карпюк (Black Honey).  

За його словами, «Шевченківський Гай» зберігає, досліджує й популяризує культуру й давній побут українців, тому кафе теж несе такі сенси. «Звідси й концепт кухні, і здавна улюблена містянами кава в джезві на барі», – пояснює Лука Карпюк. 

Зараз у закладі подають сніданки, кльоцки, суп-пюре, закуски, салат, і команда вже анонсує розширення меню. З бару можна замовити авторські настої, каву львівської обсмажки від Black Honey, фреші, лимонади й крафтову комбучу.

Тюлька-тост

160 гривень

Кльоцки з томленим індиком

210 гривень 

Квасолевий хумус

110 гривень

Сочевичний суп-пюре

110 гривень

 Кава в джезві

90 гривень

Авторський настій «Сонцеяблуко»

95 гривень

Апельсиновий фреш

110 гривень

Трав'яний настій «Ватра спогадів»

85 гривень

Простір є цілком безбарʼєрним і pet-friendly, коментує команда. Часом його можуть зачиняти, коли проводять тут музейні й культурно-освітні заходи. Про це повідомляють на своїй сторінці в Instagram. 

Коли:

09:00–21:00

Де:

Львів, вулиця Чернеча Гора, 1

Instagram:

@riy.cafe

 

   

  • Редакція Віледжа розповідала про заклади, що відкрили в Україні  цього вересня. Серед них – перша гамбургерна від Nunu, львівський лагман і нова «Пузата хата» на Подолі. Також ми писали про відкриття серпня.
  • У вересні в «Шевченківському гаю» відкрили інформаційно-освітній центр і кафе з простором для проведення лекцій, конференцій і майстер-класів. З відкриттям центру для відвідувачів музею змінили маршрут – він став альтернативою головному входу до музею.

Обкладинка й фото: «Рій», @romacayman