Французька кухня у бістро Le Petit Chаteau навпроти Маріїнського парку
Французьке бістро Le Petit Chаteau відкрили на Кріпосному провулку, 2, що навпроти Маріїнського парку.

«Європейські страви, авторські коктейлі й вишукана винна карта. Це місце, де ви відчуєте смак Франції», – розказують у команді про концепцію закладу. Кафе заснувала Ольга Тарасова, а керує ним Сергій Яремич.

За кухню відповідає шеф-кухар Іван Шрамко. Гостям пропонують французьку кухню – закуски, салати, основні страви, супи й десерти. Сніданки тут подають щодня, до 13:00. Можна замовити сирники, оладки, ліниві вареники, омлети, яйця Бенедикт і багато іншого.
З напоїв пропонують широкий вибір вина й коктейлі – класичні позиції або авторські напої.


Оладок із цукіні з лососем, крем-сиром і смаженим яйцем
370 гривень
Скрембл із креветками й соусом біск
360 гривень
Омлет з мортаделою, страчателою й соусом песто
330 гривень
Ліниві вареники у ванільному соусі
290 гривень
Равлики по-бургундськи
370 гривень
Салат із баклажанами, авокадо, соусом чилі й крихтами бринзи
380 гривень
Котлети з індички з пюре й трюфельним пате
350 гривень
Чорне різото з морепродуктами, лососем і броколі
450 гривень
Крем брюле
160 гривень
Коктейль Whiskey Sour
300 гривень
Коктейль Сосо Jambo
280 гривень
Коктейль Bramble
280 гривень
Коктейль He called me old beach
280 гривень


Інтер’єр теж створювали у французькому стилі з артелементами. У закладі багато рослин й антикварних об’єктів. «Центральний елемент закладу, який створила художниця Дар’я Іващенко, – community-стіл, що ідеально підходить для дегустацій, святкувань і великих компаній», – додають у команді.


У бістро є затишна зелена тераса. Сюди також можна прийти з домашніми улюбленцями. Є пандус для колясок і людей на кріслах колісних, до того ж у команді обіцяють завжди допомагати гостям.
Коли:
09:00–22:00 будні
10:00–22:00 вихідні
Де:
Печерський район,
провулок Кріпосний, 2
Номер:
075 112 15 15
Instagram:
- Редакція Віледжа розповідала про заклади, що відкрили в Україні цього вересня. Серед них – перша гамбургерна від Nunu, львівський лагман і нова «Пузата хата» на Подолі. Також ми писали про відкриття серпня.