Міське кафе «Шибеник» відкрили навпроти Житнього ринку на Верхньому Валу, що на Воздвиженці.

«Концепт закладу закладений у назві, вона буквально означає розбишаку. Ми хочемо, щоб наші гості почувалися комфортно й давали волю своїм внутрішнім шибеникам», – розказують про концепцію в закладі.

Засновник проєкту Євген Примачок, який на початку повномасштабного вторгнення відкрив кав’ярню «Хорив». Згодом Євген вирішив відкрити заклад із повноцінною кухнею. Ним став «Шибеник».

Сніданки в закладі готують до 17:00, тут можна поїсти фрітату й тости різними начинками. На основне пропонують супи, бульйони, салати, пасти й сендвічі. Тут не подають алкоголь, але гостям пропонують великий вибір безалкогольних напоїв, класичної та альтернативної кави.

З меню:

Італійський сніданок – 275 гривень

Фрітата сирна – 250 гривень

Тост із креветкою – 295 гривень

Гарбузовий крем-суп – 175 гривень

Салат із запечених овочів – 220 гривень

Паста горгонзола – 270 гривень

Сендвіч із пікантною салямі – 260 гривень

«Філіжанка апельсина» – 105 гривень

Oycha чай – 60 гривень

Лимонад із CBD – 120 гривень

За меню відповідає шеф-кухар Ілля Бабенко. Він надихався європейськими стравами й створив «комфорт-фуд» меню, яке підходить усім. А ще в кафе можна купити кавові зерна, а також металеві й термокружки, пуровери й паперові фільтри.

   

Коли

09:00–21:00

Де

Подільський район
вулиця Верхній Вал, 4-В

Instagram

@shybenyk.city.cafe

   

Редакція The Village Україна розповідала про заклади, що відкрили в Україні  цього серпня. Також ми писали про відкриття липня в Києві.

Фото: Дарина Ярош