Міське кафе «Шибеник» навпроти Житнього ринку
Міське кафе «Шибеник» відкрили навпроти Житнього ринку на Верхньому Валу, що на Воздвиженці.
«Концепт закладу закладений у назві, вона буквально означає розбишаку. Ми хочемо, щоб наші гості почувалися комфортно й давали волю своїм внутрішнім шибеникам», – розказують про концепцію в закладі.
Засновник проєкту Євген Примачок, який на початку повномасштабного вторгнення відкрив кав’ярню «Хорив». Згодом Євген вирішив відкрити заклад із повноцінною кухнею. Ним став «Шибеник».
Сніданки в закладі готують до 17:00, тут можна поїсти фрітату й тости різними начинками. На основне пропонують супи, бульйони, салати, пасти й сендвічі. Тут не подають алкоголь, але гостям пропонують великий вибір безалкогольних напоїв, класичної та альтернативної кави.
З меню:
Італійський сніданок – 275 гривень
Фрітата сирна – 250 гривень
Тост із креветкою – 295 гривень
Гарбузовий крем-суп – 175 гривень
Салат із запечених овочів – 220 гривень
Паста горгонзола – 270 гривень
Сендвіч із пікантною салямі – 260 гривень
«Філіжанка апельсина» – 105 гривень
Oycha чай – 60 гривень
Лимонад із CBD – 120 гривень
За меню відповідає шеф-кухар Ілля Бабенко. Він надихався європейськими стравами й створив «комфорт-фуд» меню, яке підходить усім. А ще в кафе можна купити кавові зерна, а також металеві й термокружки, пуровери й паперові фільтри.
Редакція The Village Україна розповідала про заклади, що відкрили в Україні цього серпня. Також ми писали про відкриття липня в Києві.
Фото: Дарина Ярош