Пекарню третьої хвилі з власним млином «Марчук Хліб» відкрили «буквально в 10 секундах від станції метро «Тараса Шевченка».

«Чотири основні принципи нашої пекарні – власна закваска, свіже борошно, холодна ферментація і випікання на камені», – розказують у команді. 

Засновники проєкту – шеф-кухар Владислав Марчук і його дружина Юлія Пугач. У 2016-му Владислав почав досліджувати історію хліба й процеси ферментації.

У пекарні гостям пропонують хліб, випічку й каву. Скоро в меню обіцяють також додати сніданки й піцу на заквасці. 

З меню:

Булочка з маком / корицею – 109 гривень

«Равлик» із заварним кремом і родзинками – 99 гривень

Даніш із крем-сиром і смородиною – 109 гривень

Листкова булочка Buffalo & Cheddar – 119 гривень

Мигдалевий круасан – 139 гривень

Печиво Choco drops – 69 гривень

Хліб «Подільський» – 100 гривень

Хліб «Льон» – 100 гривень 

За всі рецепти в закладі відповідає Владислав, але ідеї – це спільне напрацювання разом із Юлією. Для різних сортів хліба, який випікають у пекарні, вирощують власні закваски. Наприклад, закваску «Подільського» хліба виготовили з хмелю, який росте прямо на Подолі, діляться у команді із «Віледжем». 

Окрім закваски, хліб виготовляють з борошна, яке пекарі власноруч мелють кожного дня на млині, що знаходиться за стіною кафе. «Наш «Український» хліб готується зі свіжого борошна, на житній заквасці, проходить холодну ферментацію і випікається на камені», – кажуть у пекарні. 

Гості можуть завітати до пекарні разом із домашніми улюбленцями. У «Марчук Хліб» кажуть, що самі люблять тварин і мають собаку й кота. Для гостей із дітьми є стільчики для годування, а незабаром з’явиться і пеленальний столик. 

Повноцінну літню терасу планують відкривати вже в наступному сезоні, однак гості й зараз виходять з кавою і випічкою посидіти на широких сходах перед закладом.

   

коли

08:00–20:00

де

Подільський район,
вулиця Межигірська, 79 (станція метро «Тараса Шевченка»)

instagram

@marchuk_khlib

   

Редакція The Village Україна розповідала про заклади, що відкрили в Україні  цього серпня. Також ми писали про відкриття липня в Києві.