Пекарня третьої хвилі «Марчук Хліб» із власним млином на «Тараса Шевченка»
Пекарню третьої хвилі з власним млином «Марчук Хліб» відкрили «буквально в 10 секундах від станції метро «Тараса Шевченка».

«Чотири основні принципи нашої пекарні: власна закваска, свіже борошно, холодна ферментація й випікання на камені», – розказують у команді.
Засновники проєкту – шеф-кухар Владислав Марчук і його дружина Юлія Пугач. У 2016-му Владислав почав досліджувати історію хліба й процеси ферментації.


У пекарні гостям пропонують хліб, випічку й каву. Скоро в меню обіцяють також додати сніданки й піцу на заквасці.
З меню:
Булочка з маком / корицею – 109 гривень
«Равлик» із заварним кремом і родзинками – 99 гривень
Даніш із крем-сиром і смородиною – 109 гривень
Листкова булочка Buffalo & Cheddar – 119 гривень
Мигдалевий круасан – 139 гривень
Печиво Choco drops – 69 гривень
Хліб «Подільський» – 100 гривень
Хліб «Льон» – 100 гривень

За всі рецепти в закладі відповідає Владислав, але ідеї – це спільне напрацювання разом із Юлією. Для різних сортів хліба, який випікають у пекарні, вирощують власні закваски. Наприклад, закваску «Подільського» хліба виготовили з хмелю, який росте прямо на Подолі, діляться у команді з «Віледжем».


Окрім закваски, хліб виготовляють з борошна, яке пекарі власноруч мелють щодня на млині, що за стіною кафе. «Наш «Український» хліб готується зі свіжого борошна, на житній заквасці, проходить холодну ферментацію й випікається на камені», – кажуть у пекарні.
Гості можуть завітати до пекарні разом із домашніми улюбленцями. У «Марчук Хліб» кажуть, що самі люблять тварин і мають собаку й кота. Для гостей із дітьми є стільчики для годування, а незабаром з’явиться й пеленальний столик.


Повноцінну літню терасу планують відкривати вже наступного сезону, однак гості й зараз виходять з кавою й випічкою посидіти на широких сходах перед закладом.
коли
08:00–20:00
де
Подільський район,
вулиця Межигірська, 79 (станція метро «Тараса Шевченка»)
Редакція The Village Україна розповідала про заклади, що відкрили в Україні цього серпня. Також ми писали про відкриття липня в Києві.