Бойківський стритфуд із традиційними й авторськими стравами «Вуглянча» відкрили у Львові.

Спершу команда ресторану вирушила в експедицію, щоб відшукати традиційні бойківські страви й познайомитися з ними. У селі Мшанець кухарі натрапили на страву «вуглянча». «Це бездріжджовий хліб, який випікають на бляті [спеціальна плита кухонної поверхні] або пічці. «Воглянча», як кажуть бойки, побутує там уже понад 100 років, тож і вирішили обрати цю назву для закладу», – розказують у команді.

«Вуглянча» – це заклад із різноманітною вуличною їжею, яку завжди можна взяти із собою. Це про автентичні інгредієнти бойківської кухні, адаптовані до сучасних реалій», – описують концепцію етнокафе. Власник закладу Андрій Німець («Бойківська гостина»).

Гостям пропонують бойківські книші, лиганці, токан, підбивний борщ, грибну юшку. Також тут є локальна продукція з Бойківщини, наприклад, закрутки, які можна додати до страви. «Якщо страва не є автентичною, то ми обов’язково додаємо якийсь локальний інгредієнт», – кажуть у команді.

З меню:

Салат «Латориця» – 65 гривень

Салат з буряком і бринзою – 115 гривень

Борщ підбивний – 75 гривень

Їжка бойківська – 82 гривні

Книш з м’ясом – 88 гривень

Токан з бринзою і шкварками – 116 гривень

Пироги з бульбов і капустою – 76 гривень

Вуглянча з яловичою котлетою – 199 гривень

Куря вуджене – 107 гривень (за 100 грамів)

Овочі на решітці – 108 гривень (за 100 грамів)

Ребра печені на грани – 156 гривень (за 100 грамів)

Цибулячки вуджені – 60 гривень (за 100 грамів)

Квас із цикорієм – 35 гривень

Чай карпатський – 50 гривень

Молоко – 6 гривень

Усі страви намагаються подавати в пічці, хоча є й копчені варіанти: різні ковбаси, цибулячка [випічка на смальці зі шкварками або цибулею]. Згодом тут планують продавати локальну бойківську продукцію.

   

Коли

10:30–20:30

Де:

місто Львів,
вулиця, Шевченка 41-А

   

Редакція The Village Україна розповідала про заклади, що відкрили в Україні  цього серпня. Також ми писали про відкриття липня в Києві.