Бар «Лагман», де подають кримськотатарську кухню, запустили у Львові, на проїзді Крива Липа.

«Це кримські історії в тарілках», – описують концепцію засновники військовослужбовець Сашко Боїм, ведучий Коля Капішон і Вадим Gooch Браун («Довгі бурхливі оплески», Papi). 

Для «Віледжа» вони розповідають, що ідея закладу зародилася у 2023 році під час «Тижня кримської культури»: «Повторили у 2024 році, а тепер цей тиждень виріс в окремий заклад».

Меню для закладу розробляв шеф Михайло Кранцевич («Оплески»), який має кримське коріння. В основі меню – лагман (бульйон із локшиною). Його подають у трьох варіаціях – мʼясний, веганський і сирний.

Також готують поширені в Криму закуски ачучук (салат) і самсу (пиріжки), а з десертів – медову баклаву. З напоїв у барі є кава, чай, айран, комбуча від Сашка Боїма, сангріта, а також українське вино «Лелека». 

З меню:

М'ясний лагман – 235 гривень

Веганський лагман – 225 гривень

Сирний лагман – 235 гривень

М'ясна самса – 95 гривень

Сирна самса – 95 гривень

Баклава – 125 гривень

Айран – 70 гривень

Сангріта – 125 гривень

Біле сухе вино «Лелека» – 120 гривень

Інтерʼєр команда створювала власноруч: розписувала стіни й тубуси, збирала колосся, створювала картини й підбирала посуд. «Місця в нас не багато, тому фокус більше на гастрономічному досвіді, ніж на посиденьках», – додає співзасновник закладу Сашко Боїм. 

   

Коли:

11:00–21:00

Де:

місто Львів, проїзд Крива Липа, 7

Телефон:

093 494 24 37

Instagram

@lagman.bar

   

Редакція The Village Україна розповідала про заклади, що відкрили в Україні  цього серпня. Також ми писали про відкриття липня в Києві.