Перше на Волині кафе суспільного впливу Misto Cafe відкрили в Луцьку.

«Засновниками закладу стали сто людей, котрі зробили одноразовий внесок у старт проєкту. Вони не претендують на дивіденти, бо 80% чистого прибутку віддаватимуть на підтримку громадських проєктів для розвитку міста», – розказав про концепцію керівник Misto Cafe Сергій Капацина. 

У меню – страви волинської, кримськотатарської й сучасної європейської кухонь. Тут також подають коктейлі й кавові напої, зокрема «Джезва» – «та, що в турці, тільки краще».

З меню:

Чіберек – 75 гривень

Шурпа – 110 гривень

Сарма – 110 гривень

Волинський боул – 115 гривень

Салат із лососем – 195 гривень

Стейк Рібай – 160 гривень

Котлета з індички з пюре – 145 гривень

Шу з язика – 45 гривень

Канолі з грибним паштетом – 70 гривень

Севіче з лосося – 175 гривень

Пахлава медова – 45 гривень

Кардамонова булка – 70 гривень

«Джезва» – 60 гривень

Dotyk Dripper – 85 гривень

Aero Press – 80 гривень

«Луцький 3 в 1» – 80 гривень

У Misto Cafe ще є крамничка й подієвий майданчик. У магазині представлені роботи виключно локальних виробників і мерч Луцька. Серед них – товари для дому від Mr.Scrubber, Levan Home, Ряба Вош й одяг від Usual, KateLab та WHUN. Подієвий майданчик планують відкрити вже скоро, про це розкажуть на сайті й у соцмережах закладу.

Ініціатива створення кафе суспільного впливу в Луцьку належить платформі «Алгоритм дій». Команда надихнулася громадським рестораном Urban Space 100 в Івано-Франківську і взяла за основу їхню модель.

Це інтерʼєр Misto Cafe в Луцьку

У залі скоро відкриють подієвий майданчик

Тут є крамничка, де представлені роботи локальних виробників і мерч Луцька

Гостям пропонують авторський напій «той, що в турці, тільки краще»

   

КОЛИ:

10:00–21:00

ДЕ:

місто Луцьк,
вулиця Богдана Хмельницького, 26

   

Раніше ми писали, що Misto Cafe відкриють у форматі Urban Space 100. Гасло кафе: «Різні люди одне місто. Різні люди одне місце». Його запропонувала команда архітектурного бюро Balbek Bureau, які створюють дизайн інтер’єру для закладу. Простір організовували так, щоби було зручно поснідати великою компанією, попрацювати з ноутбуком і провести вечір за баром водночас.