Винний бар-книгарню «Книжки і пляшки» відкрили на вулиці Великій Житомирській біля скверу київських інтелігентів.

Засновники проєкту Володимир Повзун, Ірина Радченко й Тарас Бліндер. «Вони розкажуть про появу джин-тоніка й кір-рояль, яке вино і з якою стравою з меню варто скуштувати, розділять екзистенційні терзання й підшукають напій для настрою», – кажуть у команді.

У винній карті – понад 100 позицій. Тут можна скуштувати тихі й ігристі, українські або закордонні позиції. Замовити вино можна в бокалах або в пляшках. 

За меню в барі відповідає Микита Вялов (Salty Cake). До вина пропонують холодні й гарячі закуски, салати й основні страви. З коктейлів є джин-тонік, апероль-шприц й інші.

З меню:

Креветки в часниковій олії – 280 гривень

Салат із ростбіформ – 270 гривень

Карпачо з тюльки – 180 гривень

Тар-тар з яловичини – 290 гривень

Венеційська тарілка – 180 гривень

Восьминіг у сальсі – 180 гривень

Панцанелла – 200 гривень

Тарамасалата – 120 гривень

Асорті тапенадів – 150 гривень

Кампарі шприц – 195 гривень

Гарібальді – 225 гривень

У барі-книгарні є дві зали: у першій бар оформлений у стилі Great Gatsby, а в другій можна відпочити й послухати живе виконання на фортепіано. У книгарні є поезія й проза українських сучасних авторів, науково-популярні й мистецькі видання. Тут проводитимуть події, присвячені вину, вечори поезії, презентації книг і книжковий клуб.

   

коли

16:00–23:00

де

Шевченківський район,
вулиця Велика Житомирська, 21

   

Редакція The Village Україна розповідала про заклади, що відкрили в Києві й інших містах у липні. Також ми писали про відкриття червня в Києві.