Смак українського сходу. До Дня шахтаря кондитерська Honey відтворила торт «Шахтарський»
До Дня шахтаря кондитерська Honey відтворила торт «Шахтарський».
Спільно з комунікаційною агенцією Postmen вони створили проєкт «Повертаємо Схід», присвячений культурній спадщині окупованих територій, і приготували мініверсію «одного з найвідоміших і найневідоміших водночас» десертів.

Торт «Шахтарський» виробляли на місцевій фабриці в Луганську до окупації у 2014 році. «Ми спробували відтворити оригінальний рецепт і створили його стилізовану під терикон мініверсію, щоб кожен міг відчути смак українського Сходу», – кажуть у кондитерській. А для дизайну паковання символічно використали вугілля.

50 гривень з кожного десерту команда передасть на закупівлю РЕБів для 13-ї окремої мотопіхотної батареї 58-ї ОМПБр, де служить майстер морозива Honey Євген.
Українська кондитерська Namelaka створила колекцію тортів і пряників із зображенням картин українських мисткинь, які знищила або викрала Росія. Вони відтворили картини Марій Примаченко, Поліни Райко й Людмили Вітковської.