Ресторан української кухні «Стрічка» відкрили біля стадіону «Економіст» на Берестейському проспекті
Ресторан української кухні «Стрічка» почав роботу навпроти стадіону «Економіст» на Берестейському проспекті між станціями метро «Берестейська» й «Шулявська».

«Ми київський формат споживання, коли любимо й лосось, і дунайку, і піцу, і смажену картоплю з грибами, які чудово поєднуються як із настоянкою на дикій груші, так і келихом шардоне Стаховського чи Pinot Noir», – описують концепцію в команді «Стрічки».

Заклад відкрили Ігор Постоєнко й Вісам Ахмед, які раніше вже запускали Satori, UnderWu й Macarena. Основне меню розробив бренд-шеф Ріфат Алієров. «Він задав в основу орієнтир на локальний продукт і страви, які знайомі з дитинства», – додають у команді.


Піцу розроблював шеф-піцайоло Віталій Колошиць під концепт закладу. Кожна піца має свій історичний підтекст у поєднанні з локальними й традиційними інгредієнтами. «Наприклад, ідея піци «Київська Русь» полягала в поєднанні продуктів, які активно вживали за часів Київської Русі. Найпоширенішою тоді рибою був сом, а також бобові. Таке поєднання підсилили маринадом для риби й лісовими горіхами», – діляться в команді.
З меню:
Піца «Енеїда» – 295 гривень
Піца «Шпундра» – 305 гривень
Піца «Дика карпатська» – 285 гривень
Піца «Селянська» – 280 гривень
Деруни з грибами – 195 гривень
Салат зі смаженими карпатськими грибами й сиром – 175 гривень
Юшка з карпатських грибів – 145 гривень
Голубці як з бабусиної печі – 265 гривень
Медовик – 135 гривень
Три молока – 95 гривень
Сорбет «Лайм-чебрець» і «Полуниця-каркаде» – 95 гривень

За десерти відповідає бренд-шефиня кондитерської Macarena Ірина Постоєнко. Також у меню є хліб власного виробництва й вино за ціною полички Good Wine від українського виробника або від світових виноробень.


Дизайн інтер’єру створила команда Aiix.Studio. «Кожна деталь в «Стрічці» нагадує про нашу багату культурну спадщину. Українські майстри виготовили унікальні меблі й предмети декору, що мов стрічкою обʼєднують простір воєдино», – додають у команді.


Керамісти з Дніпропетровщини виготовили для ресторану декоративну плитку трав’яних і земляних відтінків. «Кожна плитка, як і тарілка, унікальні, завдяки відбиткам польових квітів», – кажуть у команді.

Коли
12:00–22:00
Де
Шевченківський район
проспект Берестейський, 53 (БЦ Avenue 53)
Телефон
099 167 70 65
Редакція The Village Україна розповідала про заклади, що відкрили в Києві й інших містах у червні. Також ми писали про відкриття травня в Києві.