У центрі Львова відкрили другу кавʼярню-крамницю «Чічка» 6 липня.

Новий простір продовжує формат першого закладу, де готують каву, пляцки та продають вироби гуцульських майстрів. Проте тепер там можна скуштувати страви з крафтовими сирами Косівщини та локальне вино.

«Такий собі гуцульський світ чи гуцульське посольство на Галичині. Ми плекаємо українське для українців і хочемо, щоб гуцульська культура в сучасному переосмисленні стала частиною нашої повсякденності», – кажуть у закладі.

З меню:

Пляцки – 80-84 гривень (100 грам)

Сніданок «Косів» – 210 гривень

Сніданок «Кути» – 150 гривень

Салат «Гоноровий» – 275 гривень

Накладанець з бужениною – 215 гривень

Українські вина – 180-205 гривень за келих

Чай «Карпатський» – 55 гривень

Страви та напої у закладі подають у косівській кераміці. Інтерʼєр простору прикрасили традиційними рамками, керамічним дзеркалом та зображенням письменника Петра Шекерика-Дониківа. Також на вихідних у просторі проводять майстер-класи, книго- та кіноклуби.

 

Коли:

09:00-21:00

Де:

вулиця Ференца Ліста, 7

   

Першу кав’ярню-крамницю «Чічка» з гуцульськими виробами відкрили у Львові в 2023 році. Кав’ярня – це продовження однойменної онлайн-крамниці гуцульських виробів, яку створили у 2020-му.

   

«Чічка» також має крамницю у Косові. «Нам важливо, щоб по косівські вироби їхали саме у Косів, щоб місто розвивалося у туристичному напрямку та славилося своїми ремеслами», – коментують у крамниці «Чічка». Ми розповідали про те, чому варто відвідати Косів в Івано-Франківській області.