Крамницю «Винарня» з дегустаціями запустили у Львові, на вулиці Миколи Пимоненка. 

«Ми хочемо розвінчати міфи про українське виноробство, виховати винну культуру в українців й познайомити кожного з нашою п’янкою і самобутньою історією», – описує концепцію власниця Юлія Матвійко. У 2021 році вона відкрила онлайн-крамницю вина, щоби боротися із комплексом меншовартості й довести, що українське вино варте уваги.

У «Винарні» зібрали понад 150 позицій від українських виноробів з Чернігівщини, Київщини, Миколаївщини, Одещини, Запоріжжя, Львівщини, Закарпаття, Хмельниччини та Вінниччини. Ціни різняться від 315 до 2200 гривень за пляшку.  

За підбір вин відповідає шефиня-сомельє Аліна Павловська (бренд-сомельє мережі львівських закладів Marymo Group). Також працюють три кавісти, які можуть допомогти із вибором та розповісти більше про українські виноробні.

Деякі позиції: 
(станом на 19 липня)

Біле сухе вино Axis Sauvignon – 650 гривень

Біле сухе Bacota Bay Мушля – 570 гривень

Червоне сухе Yanchyn Hills Байкер – 615 гривень

Ігристе рожеве El Capitan Brut – 575 гривень

Біле сухе Gigi Winery Совіньйон Блан – 880 гривень

Біле сухе вино Terroir Мускат Отонель – 720 гривень

Червоне сухе вино Father Wine «Лице» – 690 гривень 

Окрім крамниці, у «Винарні» також є зал, де будуть проводити дегустації та зустрічі з українськими виноробами, кажуть у команді. 

Заклад позиціонують як pet-friendly. Його відкрили 15 липня у тестовому режимі, а 26 липня планують провести офіційне відкриття зі святкуванням та дегустаціями.

   

Коли:

12:00–21:30 

Де:

вулиця Миколи Пимоненка, 32
(заїзд з вулиці Пасічної)

 

   

Редакція The Village Україна розповідала про заклади, що відкрили в Києві й інших містах у червні. Також ми писали про відкриття травня в Києві.