Кав'ярня «Спільне.кава» почала роботу в мейкерспейсі «Поле» в Івано-Франківську.

«Ми – про якісну каву, прості й зрозумілі десерти та важливі сенси у продуктах», – описують концепцію засновники Костя й Поліна з Херсона, де вони й почали створювати «кавові» проєкти (Prostir.coffee).

За їхніми словами, кав'ярня стала продовженням крамниці крафтових продуктів, де вони обʼєднали більше 30 українських виробників. «Це, в першу чергу, про обʼєднання спільного українського в нашому кавовому корнері. Сезонні продукти до кави з українськими мотивами, рецептами і херсонськими спогадами», – пояснюють у команді.

У закладі подають напої на основі «Херсонської кави» й мають імпровізоване меню. Наприклад, хліб на заквасці з маслом гхі й абрикосовим варенням від мами Поліни або з трояндовим варенням за рецептом її бабусі з Херсонщини.

Також є ікра з баклажанів «як вдома» й салат з городини, яку обирали на ринку. Хочуть додати ще крафтові сиропи і варення, які розробляли вже в Івано-Франківську, але «з думками про дитинство у селі у своїх бабусь і дідусів». 

Окрім того, у закладі працює виробничий цех, де готують боули, салати та бріоші. «Кожна страва зроблена так, щоб її було зручно взяти з собою і це було максимально екологічно», – пояснюють у команді. 

З меню:

Чорна кава – 40 гривень

Кава з молоком – 45 гривень

Лавандовий лимонад – 90 гривень

Хліб на заквасці з маслом і варенням «за сімейним рецептом» – 70 гривень

 Бріош з куркою, солоним огірком і персиковим джемом – 155 гривень

 Салат зі свіжої городини – 110 гривень

 Боул з лососем – 235 гривень

 Чіа з сезонними ягодами і варенням – 50 гривень

 Морквяний пиріг з горіхами – 70 гривень

 Канеле з трояндовим сиропом і карамеллю – 45 гривень

 

З 12 липня кав'ярня працює в тестовому режимі. Її позиціонують як pet-friendly й вона доступна для людей з інвалідністю.

   

Коли:

08:00–20:00 (тестовий режим)

Де:

вулиця Української Перемоги, 23 

 

   

Редакція The Village Україна розповідала про заклади, що відкрили в Києві й інших містах у червні. Також ми писали про відкриття травня в Києві.