Український шеф-кухар Євген Клопотенко із командою кухарів, технологів та експертів запустили подкаст Cult [Food] про здорове шкільне харчування на основі оновленого збірника рецептур для шкільних їдалень.

Подкаст перетворили на відеокурс зі школярами «звичайної української школи» з Ангеліною і Арсеном. Вони будуть дізнаватися відповіді на найскладніші питання про основи шкільного харчування в Україні, зазначає Клопотенко.

У подкасті планують розібрати 14 категорій страв, поставлять десятки запитань і розказують багато цікавих фактів про особливості приготування повноцінного меню. «Все розберемо мовою дітей, для яких це все і робиться, але так, щоб зрозумів кожен», – написав шеф-кухар.

Епізоди виходять щодня, наразі вже є відео про пʼять категорій страв і відеовступ. Відео тривають до 10 хвилин. Подивитися їх уже можна за посиланням.

   

Напередодні команда шеф-кухаря та ідеолога проєкту Cult Food Євгена Клопотенка презентувала оновлений збірник рекомендованих рецептур для харчування дітей у школах і дитячих садочках. У збірнику понад 600 рецептів з української та світової кухні.

Клопотенко також випустив книгу з рецептами українських страв англійською мовою. У книзі зібрали рецепти української кухні від хліба й закусок до десертів і напоїв зі всіх регіонів країни.

Фото й обкладинка: Євген Клопотенко