Заклад Si біля Золотих воріт з італійською кухнею від Олександра Цвігуна
Заклад Si з італійською кухнею від Олександра Цвігуна відкрили 14 липня біля Золотих воріт.

«Спочатку ми хотіли відкрити заклад, де в одному місці одразу буде смачно та незвично, а в реальності відкриваємо заклад, в якому панує настрій свята», – описують концепцію у команді.

Імені засновника поки не повідомляють, утім обіцяють розповісти, коли відкриють наступну локацію – там уже почали будівництво, кажуть The Village Україна у команді.

Тут подають пасту власного виробництва, а тісто на піцу ферментують 72 години й запікають у печі. Бренд-шефом став Олександр Цвігун. «Ми вмовили Сашу переїхати, а насправді викрали його зі Львова в Київ [сміються]. Зі Львова, бо там він бренд-шеф закладу «Мрійники»», – коментують співпрацю з шефом у команді.
Загалом у закладі фокусуються на тому, щоби подавати якісну та смачну їжу за доступними цінами. Також хочуть побороти наратив про те, що «кава смачна лише у кавʼярнях третьої хвилі».

У Si можна замовити пасту та піцу з собою, а найближчим часом у меню додадуть пасту, яку можна буде самостійно готувати вдома. Також анонсують запуск власної доставки.
Окрім того, подають основні страви, супи, салати, закуски та каву від Mad Heads і «не такий, як в інших закладах» фільтр. З бару можна замовити коктейлі від Анастасії Яременко та Володимира Мельника (Suite13).
З меню:
Рігатоні з пармезановим мусом та трюфелем – 315 гривень
Казарече з ростбіфом та смородиною – 477 гривень
Кольорові равіолі – 405 гривень
Піца зі слабосоленим лососем, креветкою й фенхелем – 485 гривень
Орзо з телячими щічками та чорним пармезаном – 355 гривень
Ромова бабка з сезонними ягодами – 290 гривень
Ванільно-лемонграсова панакота – 285 гривень
Коктейль Laccio – 220 гривень
Whiskey Sour – 270 гривень



Оформлення закладу в сучасному стилі створив дизайнер Віктор Чумак, а графічною дизайнеркою стала Євгенія Ведь. «Наша команда обожнює міські барахолки і багато чого в інтерʼєрі знайдено випадково», – додають у закладі. Також в інтер'єрі розмістили картини українських митців Артема Прута й Вадима Михальчука.

Заклад доступний для маломобільних груп людей. Крім того, його позиціонують як pet-friendly.

Коли:
12:00–20:00 (тестовий режим)
Де:
Шевченківський район
вулиця Прорізна, 20
Телефон:
+380 95 008 16 47
Редакція The Village Україна розповідала про заклади, що відкрили в Києві й інших містах у червні. Також ми писали про відкриття травня в Києві.