Кулінарний експерт Євген Клопотенко випустив книгу The Authentic Ukrainian Kitchen англійською мовою.

У книзі зібрали рецепти української кухні від хліба й закусок до десертів і напоїв зі всіх регіонів країни. Зокрема, читачі дізнаються кілька варіацій приготування борщу, як готувати пампушки та легкі булочки з часником, а також вареники, смажені картопляні млинці, солодкі та солоні сніданки, салати та соуси, горіховий торт та інше.

Також у книзі Клопотенко ділиться власним поглядом на те, як потрібно використовувати овочі, розповідає про нові підходи до бродіння та маринування та інше.

«Ці рецепти – результат багаторічних досліджень регіональної української кулінарії. Без нашарувань пропаганди, колективізації та інших шкідливих радянських впливів, які змінили траєкторію розвитку нашої традиції», – каже Клопотенко.

Раніше книга була доступна у США та Великій Британії лише за передзамовленням, тепер її можна буде придбати в одного з ритейлерів США за 40 доларів і за 26 фунтів стерлінгів у одного з ритейлерів Великої Британії.

   

У львівській бар-фермі Євгена Клопотенка й Інни Поперешнюк «Інші» оновили коктейльне меню. Заклад розташований на вулиці Івана Федоровича, 12. До літнього меню «Пʼємо овочі» додали чотири сезонні напої. Зокрема, із квітково-цитрусовим, кисло-солодким чи ягідним смаком.