Кавʼярня «Перший поверх» почала роботу біля Золотих воріт, на вулиці Липинського. 

 

«Концепт простий – кавʼярня зі смачною кавою й свіжою випічкою», – кажуть власники Антон Кулікович і Владислав Візьонок. Раніше вони працювали в кавʼярні «16», а загалом у «сфері гостинності» – уже понад сім років.

У закладі подають каву від Cafe Boutique і випічку з пекарні Pate. Можна замовити, зокрема, круасани, сінабони, горішки, брауні й крафіни.

З меню:

Еспресо – 65 гривень

Фільтр – 70/85 гривень

Капучино – 75/90 гривень

Матча – 120 гривень 

Чай – 120 гривень

Круасан класичний – 90 гривень

Крафін – 150 гривень

Вівсяне печиво – 70 гривень

Брауні – 120 гривень

Сінабон – 135 гривень

Кавʼярня розташована у «дворику, який ніби сповільнює скажений ритм Києва». Візуальну концепцію допомагала створювати архітекторка Анастасія Партика, а ремонт команда робила своїми руками. 

Оформлення хотіли зробити лаконічним і водночас «відійти від круглих столиків і зробити все більш прямокутними простими формами», пояснюють у команді. Тут розмістили багато дзеркал, а меблі створювали під замовлення. 

Загалом заклад має 16 посадкових місць усередині й літню терасу, де може розміститися ще 10 гостей. Себе позиціонують як pet-friendly.

   

Коли:

09:00–19:00

Де:

Шевченківський район, Афанасівський яр

вулиця Липинського, 4-Б

 

   

Редакція The Village Україна розповідала про заклади, що відкрили в Києві й інших містах у травні. Також ми висвітлювали відкриття квітня в Києві.