Гастрокафе «Юрба» в ЖК «Файна Таун»
Заклад «Юрба» відкрили в ЖК «Файна Таун» у Києві.


Це невелике сусідське гастрокафе із «сучасною зрозумілою їжею, крафтовим українським вином і смачною кавою». «У всьому спиралися на те, що любимо самі, що нам до смаку і як би ми хотіли проводити час у себе під домом», – описують концепцію в команді.
Заклад відкрили мешканці комплексу Дзен Євстигнейкін, Дана Себесевич, Алекс Калюсін та Марічка Насонова. Проєкт є краудфандинговим, частково його підтримали інвестиціями мешканці комплексу.

До 12:30 у закладі подають сніданки, зокрема кашу з різними доповненнями, сирники чи вареники. Водночас основні страви, салати й закуски тут можна замовити із 13:00. Серед деяких позицій – курячий шніцель, картопляний салат із ростбіфом і карпачо з форелі.
За меню відповідав бренд-шеф Микита Чумаков (гастропроєкт «Ресторан, якого не існує», меню для закладів «Липа», «Люди», «Афтернун», «Багряний»).

Окрім того, «Юрба» співпрацює з крафтовими українськими виноробами Fathers Wine, Biologist, «Бейкуш» і хоче «популяризувати українське вино й закохувати в наше». За коктейльну карту відповідальний Валерій Репной (розробляв коктейльні карти для ресторанів «Маяк» і «Бохо»).


З меню:
Боул з тунцем, шпинатним песто, горіховим соусом і булгуром – 370 гривень
Картопляний салат із ростбіфом – 280 гривень
Хліб з анчоусним маслом – 120 гривень
Вітело тонато з тунцевим соусом – 245 гривень
Курячий шніцель із картоплею й тунцевим соусом – 275 гривень
Ліниві сирники в соусі дорблю з вʼяленими томатами – 200 гривень
Сирники з кокосовим кремом, ягодами, мигдалем і карамелізованим персиком – 240 гривень



Дизайн інтерʼєру створювала Марина Корак, а над айдентикою працювали Barmaleys Studio (піцерія «Автостанція», Pie Spot, Coffee Records, Mimosa, Fish & Pussycat).

Редакція The Village Україна розповідала про заклади, що відкрили в Києві й інших містах у травні. Також ми висвітлювали відкриття квітня в Києві.