Ресторан бессарабської кухні «Мамалига» в Одесі (доповнено)
Ресторан «Мамалига» відкрили в Одесі на вулиці Європейській (раніше – Катерининська) 17 травня.
«Мамалига» – це поєднання кулінарних традицій і колориту Бессарабії в серці Одеси», – кажуть у закладі.
Там готують мамалигу з румунського борошна за стародавніми традиціями, зокрема зі сметаною й витриманою бринзою (70 гривень), а також з анчоусами, скробом і ботаргою з дністровського коропу (80 гривень).
У закладі також можна замовити класичні або авторські коктейлі від Дмитра Коломійця (Parovoz Speak Easy), як-от: Lavanda Sour (170 гривень), Rose Garden (175 гривень), Passion Flower (225 гривень), First Kiss (185 гривень).
З меню:
Мамалига «Трюфельна» – 80 гривень
Мамалига «Чотири сири» з соусом із базиліку й волоського горіху – 80 гривень
Фасоліца з рубаним печеним перцем і турте – 93 гривень
Гювеч із печених овочів, насінням гарбуза й соняшника – 115 гривень
Паштет з печінки курча, з карамелізованими томатами чері й кукурудзяним хлібом – 153 гривень
Витримана маринована овеча бринза з травами й волоським горіхом – 97 гривень
Міліна запечена з сиром, бринзою й домашньою сметаною – 137 гривень
Ресторан має два поверхи й терасу. Його інтер'єр у етностилі створила студія Belenko Design. У основі – виноградна лоза на стелі й стінах. Також додали глиняні глечики, зокрема у їх вигляді тут зробили умивальники. Окрім того, стіни другого поверху оздобили бессарабськими килимами, а на люстрі, розробленій студією, поєднали 365 вінтажних плафонів.
Редакція The Village Україна розповідає про заклади, що відкрили в Києві й інших містах у травні.