Гастробар «Сусіди» відкрили після ребрендингу на Софіївській Борщагівці, на вулиці Миру.

«Це заклад у твоєму будинку, у твоєму районі, куди ти прийдеш їсти вишукані страви в шортах і шльопанцях», – описує концепцію власниця Марина Ушинська для The Village Україна. Водночас, за її словами, страви тут подають «абсолютно зрозумілі й прості, але приготовлені із якісних продуктів». 

Над меню працював шеф-кухар й член Асоціації шефів України Андрій Гейзер (Frou Frou, Queen Kyiv). Основною стравою обрали борщ, оскільки саме він «багато років був у топі продажів закладу». До нього також подають домашнє й смалене «генеральське» сало [з прошарками м'яса].

Серед іншого у меню – салати, перші страви, гарячі закуски й паста, риба, м'ясо та десерти. З бару можна замовити алкогольні коктейлі, вино, пиво, віскі та джин.

З меню

«Сусідський» борщ – 345 гривень

Салат зі слабосоленим лососем – 299 гривень

Дорадо – 425 гривень

Паста папарделле з тосканським рагу – 349 гривень

Філе качки з шафрановою грушею – 444 гривні

«Сусідські» сирники – 265 гривень

Апероль – 259 гривень

Алкогольний мохіто – 235 гривень

Апельсиновий фреш – 150 гривень

Цитрусовий лимонад – 135 гривень

Уперше заклад запустили у 2016 році, а у 2023-му вирішили провести тут ребрендинг [перейменували гастробар Sosedi на «Сусіди»] та зробити ремонт. Водночас розширювати заклад не планують, бо бачить його «невеличким, затишним і весь час заповненим гостями». 

Меблі й елементи декору тут виготовлені з автентичного амбарного дубу та є ручною роботою, кажуть у команді. Зокрема, столи, консолі, лави й дзеркала зроблені з відновленої деревини українських хат 19–20 століття.

   

Коли

10:00–22:00

Де

Софіївська Борщагівка
вулиця Миру, 46

Телефон

093 139 21 07

   

Редакція The Village Україна розповідала про заклади, що відкрили в Києві й інших містах у травні. Також ми висвітлювали відкриття квітня в Києві.