Гастробар «Сусіди» на Софіївській Борщагівці
Гастробар «Сусіди» відкрили після ребрендингу на Софіївській Борщагівці, на вулиці Миру.


«Це заклад у твоєму будинку, у твоєму районі, куди ти прийдеш їсти вишукані страви в шортах і шльопанцях», – описує концепцію власниця Марина Ушинська для The Village Україна. Водночас, за її словами, страви тут подають «абсолютно зрозумілі й прості, але приготовлені із якісних продуктів».
Над меню працював шеф-кухар й член Асоціації шефів України Андрій Гейзер (Frou Frou, Queen Kyiv). Основною стравою обрали борщ, оскільки саме він «багато років був у топі продажів закладу». До нього також подають домашнє й смалене «генеральське» сало [з прошарками м'яса].

Серед іншого у меню – салати, перші страви, гарячі закуски й паста, риба, м'ясо та десерти. З бару можна замовити алкогольні коктейлі, вино, пиво, віскі та джин.
З меню
«Сусідський» борщ – 345 гривень
Салат зі слабосоленим лососем – 299 гривень
Дорадо – 425 гривень
Паста папарделле з тосканським рагу – 349 гривень
Філе качки з шафрановою грушею – 444 гривні
«Сусідські» сирники – 265 гривень
Апероль – 259 гривень
Алкогольний мохіто – 235 гривень
Апельсиновий фреш – 150 гривень
Цитрусовий лимонад – 135 гривень



Уперше заклад запустили у 2016 році, а у 2023-му вирішили провести тут ребрендинг [перейменували гастробар Sosedi на «Сусіди»] та зробити ремонт. Водночас розширювати заклад не планують, бо бачить його «невеличким, затишним і весь час заповненим гостями».


Меблі й елементи декору тут виготовлені з автентичного амбарного дубу та є ручною роботою, кажуть у команді. Зокрема, столи, консолі, лави й дзеркала зроблені з відновленої деревини українських хат 19–20 століття.

Редакція The Village Україна розповідала про заклади, що відкрили в Києві й інших містах у травні. Також ми висвітлювали відкриття квітня в Києві.