The World’s 50 Best Restaurants опублікував рейтинг найкращих ресторанів світу 2024 року.

ТОП-10

1. Disfrutar (Барселона, іспанія)

Заклад називають «одним із найбільш експериментальних у світі». У 2024 році його також визнали найкращим за версією S.Pellegrino & Acqua Panna й найкращим рестораном Європи.

2. Asador Etxebarri (Ачондо, Іспанія)

Заклад постійно посідає одні з перших місць у рейтингу й лише одного разу (у 2009 році) не потрапив до нього.

3. Table (Париж, Франція)

«Рівень обслуговування, вина та їжі допомогли ресторану увійти до топ-10 під час своєї першої появи у списку у 2023 році, а у 2024 році піднятися іще вище», – коментують організатори.

4. Diverxo (Мадрид, Іспанія)

Кухню тут описують як «гедоністичну, креативну та непередбачувану». Окрім того, у закладі представили винну карту від найкращого сомельє світу 2023 року Мігеля Анхеля Міллана (Miguel Angel Millan).

5. Майдо (Ліма, перу)

Шеф-кухаря закладу Міцухару «Міха» Цумуру (Mitsuharu "Micha" Tsumura) визнали переможцем у номінації «Вибір шеф-кухаря Estrella Damm» за версією The World’s 50 Best Restaurants.

6. Atomix (Нью-Йорк, США)

До кожної страви у цьому ресторані корейської кухні додають пояснювальну картку з інформацією про інгредієнти, походження та ідею. Ресторан визнали також найкращим у Північній Америці у 2024 році.

7. Quintonil (Мехіко, Мексика)

«Місце для тих, хто шукає свіжі, місцеві інгредієнти та традиційні мексиканські смаки», – кажуть організатори.

8. Alchemist (Копенгаген, Данія)

Тут проводять театралізовані вечері під купольним дахом з графікою, яку змінюють відповідно до страв.

9. Gaggan (Бангкок, Таїланд)

«Індійська кухня з французькими, тайськими та японськими елементами», – описують концепцію закладу. Він також увійшов до топ-3 у рейтингу «50 найкращих ресторанів Азії 2024». 

10. Don Julio (Буенос-Айрес, аргентина)

Сімейний ресторан в Аргентині відомий використанням у стравах місцевих й сезонних продуктів, а шеф розробляє меню «навколо насіння».

Повний рейтинг можна переглянути за посиланням

 

У 2023 році у топ-5 ресторанів увійшли відразу три заклади з Іспанії. Список очолив перуанський ресторан Central, який декілька років поступово підіймався в рейтингу. Це ресторан у відреставрованому будинку дитинства шеф-кухаря Central Вірхіліо Мартінеса.

Обкладинка: Disfrutar