Ресторан бесарабської кухні «Татар Бунар» від ресторатора Алекса Купера відкрили в Одесі, на вулиці Леонтовича.

«Татар Бунар» – це не молдавський чи болгарський проєкт. Тут ми готуємо їжу нашого регіону так, як нам її готували наші мами й бабусі. У меню буде їжа, яку я куштував усе своє дитинство вдома, на весіллях і в гостях», – зазначає Купер.

Заклад «Татар Бунар» (татарський колодязь) назвали на честь історичної назви міста, де виріс Алекс Купер. «Це гарний символ колодязя, де поєднались етноси й народи, а також є маленьким кроком на довгому шляху деколонізаціі України», – додає Купер.

У закладі щоранку випікають житній хліб з цибулею, пшеничний, а також кукурудзяний зі шкварками й бринзою. Там також готують супи, зокрема заму (традиційний молдавський суп), і власноруч виготовляють коровʼячу бринзу.

«З «Татар Бунаром» мені дуже просто. Я розумію, як робити бринзу, яке молоко треба, а також як відрізнити погану від гарної, оскільки їв її змалку», – додає Купер.

 

 

Повноцінне меню планують доробити за тиждень, наразі заклад готує половину із запланованого меню, а за декілька тижнів хочуть запустити сніданки в саду з 08:00.

   

Коли:

12:00–23:00

Де:

вулиця Леонтовича, 13

Фото: Алекс Купер