Раменний хаб Rameniac на Сагайдачного
Раменний хаб Rameniac відкрили на вулиці Петра Сагайдачного, 25, що неподалік станції метро «Поштова площа».
Заклад описують як «секретний раменний хаб, прихований у коктейль-барі в центрі Подолу». Над першим раменом тут працювали протягом трьох місяців, а на приготування страви витрачають 24 години. «Немає потреби пояснювати, звідки з'явилася гра слів ramen та maniac», – кажуть власники-французи.
У меню – тонконцу [із бульйоном зі свинячих кісток] й спайсі місо з яловичим фаршем. Під час замовлення можна обрати насиченість бульйону та вид локшини. Також пропонують доповнення – яйця, креветки, гриби муер, зелену цибулю чи норі.
Окрім того, можна замовити азіатські соління, боби едамаме та гьозу з креветкою. Серед напоїв – комбуча, Yuzu tonic JP та пиво Asahi Dry.
З меню
Тонконцу з яловичим фаршем – 200 гривень
Спайсі місо – 250 гривень
Креветки (доповнення) – 150 гривень
Гриби муер (доповнення) – 15 гривень
Норі (доповнення) – 20 гривень
Азіатські соління – 80 гривень
Боби едамаме – 100 гривень
Гьоза з креветкою – 190 гривень
Комбуча – 170 гривень
Yuzu tonic JP – 180 гривень
Asahi Dry – 155 гривень
У цьому приміщенні працює бар Esthete, який відкрили у 2020 році. У січні формат перезапустив французький підприємець Лео Сажель. «Ми готуємо фірмові коктейлі, з мого досвіду роботи в коктейльному барі протягом восьми років в Австралії, двох років в Лондоні. Також пропонуємо страви в стилі французько-азійського ф’южену», – коментує Сажель The Village Україна. Раніше в цьому приміщенні працював формат Saga 25.
Редакція The Village Україна розповідає про заклади, що відкрили в Києві за березень.
Також ми висвітлювали відкриття лютого й топ нових ресторанів 2023 року в Києві.