Заклад кримськотатарської кухні «Чіберечна від Селям» відкривають у Львові
Заклад кримськотатарської кухні «Чіберечна від Селям» від ресторатора Алекса Купера починає роботу у Львові на вулиці Лесі Українки.

«Чіберечну від Селям» називають «сестринським проєктом» ресторанів кримськотатарської кухні «Селям», що працюють у Києві та Львові.

У меню – виключно кримськотатарські страви «в адаптованій до сучасного міста подачі». Пропонують, зокрема, чібереки та янтики, а також м’ясо з печі та страви для компаній, які можна замовляти «в стіл».
З меню:
Чібереки – від 85 гривень
Янтики – від 85 гривень
Мезе – від 65 гривень
Баклажан кебаб – 295 гривень
Долма з телятини – 295 гривень
Кебаб із баранини – 230 гривень
Лагман – 195 гривень
Нуга – від 75 гривень

В інтер’єрі зробили акцент на натуральне дерево. Під стелею тут створили декоративну композицію із сухою виноградною лозою.
Дизайн розробляла студія Альони Бондар I’m Design. А посуд для подачі страви створила київська керамічна студія Sholomitska.


Загалом у закладі 36 посадкових місць, в теплу пору року працюватиме також літня тераса.
При оплаті пропонують залишати «бойові» на протезування та реабілітацію українців в Superhumans Center.
Раніше в цьому приміщенні працював заклад Bruno.
Алекс Купер – ресторатор та засновник закладів «Молодість», Kyiv Food Market, Shalom, Avi та Selyam.
Редакція The Village Україна розповідала про заклади, що відкрили в Києві за лютий 2024 року.