Кафе-кондитерську «Жайворонки» відкрили на Глибочицькій
Кафе-кондитерську «Жайворонки» відкрили в ЖК Podil Plaza & Residence на Глибочицькій. Заклад із партнерами відкрила засновниця кондитерських Rafinad і зірка телешоу «Мастер Шеф» Катерина Пєскова.

«Жайворонки» – це дорослий, зважений проєкт. Він дорослий у підході, концепції і рішеннях. Це комʼюніті людей, які цінують свободу, щирість і мають гарний смак до життя», – розповідає The Village Україна Пєскова.


Меню закладу розробив Михайло Маценко, який є головним кухарем бістро «Полтава» від Євгена Клопотенка. Створювати кавову карту й напої допомагав Богдан Єрмоленко (Idealist, «Дружба»), а винну карту розробляли з GoodWine.
З меню:
Кіноа з пряженим молоком, манговим конфітюром і лохиною – 275 гривень
Сирники з компоте із чорниці, заварним кремом амарето й горіховим праліне – 255 гривень
Збірний сніданок із лососем – 330 гривень
Печений камамбер із манговим конфітюром і перцем чілі – 310 гривень
Тартар із яловичини – 320 гривень
Паста качо-е-пеппе – 320 гривень
Десерти:
Сир брі з трюфельною олією – 255 гривень
Тарт «Попільничка» – 205 гривень
Мʼяке яйце й бріош – 240 гривень



За дизайн відповідала команда Design Buro Odintsova. Особливістю закладу є логотип людини-птаха, що втілює філософію Григорія Сковороди про пошук свободи духу. Він відображає філософію «Жайворонків»: відмовитися від стереотипів й обмежень, знайти свій внутрішній голос і здійснити мрії, додає Катерина Пєскова.

Редакція The Village Україна розповідає про заклади, що відкрили в Києві за січень.