Винний ресторан Wine Love біля «Олімпійської» відновив роботу після дворічної паузи
Винний ресторан Wine Love біля станції метро «Олімпійська» відновив роботу після дворічної перерви через повномасштабну війну.
Заклад перевідкрили, зберігши концепцію винного необістро: з сезонним меню, стравами з локальних продуктів, нішевим вином і вінтажним інтерʼєром, розповідають The Village Україна в команді.
Із початку повномасштабного вторгнення РФ кухня ресторану працювала як волонтерський центр і щодня готувала близько 1000 порцій їжі для українських військових, кажуть у закладі. Окрему кухню, де готують їжу для захисників і захисниць, обладнали на іншій локації.
У Wine Love кажуть, що період волонтерства вплинув на бачення того, яким має бути заклад. Тож вирішили відмовитися від «зайвої надмірності» й зосередитися на «гастрономічному багатстві».
Меню розробила шеф-кухарка Катрина Ткачук. Переважно, це страви з українських продуктів, що поєднують «європейські рецептури, сучасні техніки й авторське бачення».
У ресторані можна спробувати мʼясні, овочеві страви й десерти: курячий паштет, артишокову пасту й сирний мус. Крім того, збільшили кількість байтів й антипасті в меню.
З меню:
Млинці з ікрою – 380 грн
Сирний мус із буряком – 240 грн
Артишокова паста – 260 грн
Курка з грибами – 420 грн
Судак із цитрусовим бербланом – 530 грн
Мільфей з яблуком і журавлиною – 240 грн
Біле вино Domaine Du Pelican – 295 грн
Червоне вино Villa Calicantus – 175 грн
У винній карті поєднали «традиції й експерименти», зокрема натуральні й нішеві вина. До винної карти відібрали лише ті вина, що вразили команду під час дегустації, кажуть співвласники.
Крім вина, можна скуштувати алкогольні коктейлі від шеф-бармена Назара Качали. Коктейльна карта має два розділи: класичні коктейлі в сучасній інтерпретації, як-от French 75 чи Old Fashioned, а також авторські, зокрема з імбирним пивом або селерою чи спеціями.
Інтерʼєр закладу теж оновили. Квіткову композицію на стелі замінили на гілки дерев і маки з елементами оригамі. Декор приміщення планують оновлювати щосезону. Наразі локація прикрашена хвоєю й новорічними іграшками.
Wine Love має «таємну кімнату» для закритих вечер невеликих компаній. Крім того, у закладі проводитимуть винні дегустації й шефські вечері, зокрема щоб впливати на формування винної культури в Україні, кажуть у закладі.
Винний ресторан Wine Love вперше відкрили у комплексі «Торонто-Київ» напроти костелу Святого Миколая, що між станціями метро «Олімпійська» й «Палац Україна», наприкінці листопада 2019 року. Заклад відкрили засновник мережі кав’ярень One Love Coffee Володимир Задірака й бізнесмен Сергій Шкарбан.
обкладинка й фото: Wine Love