«Міська їдальня» від Слави Балбека на Львівській площі
Заклад «Міська їдальня» почав роботу в сьомому корпусі Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, що на Львівській площі.


Його відкрили Слава Балбек («Дилетант», «Дублер») та Олена й Олег Хромови («Протагоніст»), які раніше також відкривали стритфуд «Варцаб». До відкриття також долучився ще один партнер-підприємець, «якому відгукнулася ідея».



«Міська їдальня» – це ідея демократичного містяка, зведена до самої суті. Це буквально гречка, котлета й пюре. Це коли ти взяв піднос, пішов на лінію роздачі й указав пальцем, що ти будеш. Але, звісно ж, із сучасним дизайном, кльовою командою й фільтр-кавою», – каже Балбек у коментарі The Village Україна.
З меню:
Борщ – 90 гривень
Окрошка з куркою – 80 гривень
Салат з буряком і фетою – 50 гривень
Котлета по-київськи – 90 гривень
Гречана каша – 40 гривень
Лазанья з болоньєзе – 90 гривень
Фарширований перець – 90 гривень
Запіканка – 80 гривень
Курячий паштет – 60 гривень
Фільтр – 60 гривень
Кисіль – 45 гривень


За його словами, ідея створити «Їдальню 2.0» йому прийшла ще три роки тому, але «зірки склалися саме зараз»: «Знайшлося круте приміщення на Львівській, а головне, знайшлися правильні люди», – додає Балбек.
В інтервʼю The Village Україна Слава Балбек розповідав про запуск першого ресторанного проєкту – закладу «Дилетант».