Заклад «Міська їдальня» почав роботу в сьомому корпусі Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, що на Львівській площі.

Його відкрили Слава Балбек («Дилетант», «Дублер») та Олена й Олег Хромови («Протагоніст»), які раніше також відкривали стритфуд «Варцаб». До відкриття також долучився ще один партнер-підприємець, «якому відгукнулася ідея».

«Міська їдальня» – це ідея демократичного містяка, зведена до самої суті. Це буквально гречка, котлета й пюре. Це коли ти взяв піднос, пішов на лінію роздачі й указав пальцем, що ти будеш. Але, звісно ж, із сучасним дизайном, кльовою командою й фільтр-кавою», – каже Балбек у коментарі The Village Україна.

З меню:

Борщ – 90 гривень

Окрошка з куркою – 80 гривень

Салат з буряком і фетою – 50 гривень

Котлета по-київськи – 90 гривень

Гречана каша – 40 гривень

Лазанья з болоньєзе – 90 гривень

Фарширований перець – 90 гривень

Запіканка – 80 гривень

Курячий паштет – 60 гривень

Фільтр – 60 гривень

Кисіль – 45 гривень

За його словами, ідея створити «Їдальню 2.0» йому прийшла ще три роки тому, але «зірки склалися саме зараз»: «Знайшлося круте приміщення на Львівській, а головне, знайшлися правильні люди», – додає Балбек.

   

В інтервʼю The Village Україна Слава Балбек розповідав про запуск першого ресторанного проєкту – закладу «Дилетант»

   

 Коли

09:00–19:00

 Де

Львівська площа, 14