Чайна «Ба» на Бессарабській площі
Чайну «Ба» відкрили на Бессарабській площі. Раніше на цьому місці працював винний бар «Бальтазар».
«У перекладі з китайської назва закладу означає «вісім» – це щасливе число, що приносить удачу», – кажуть у закладі. «Ба» створювали, надихнувшись чайними початку 20 століття.
У меню «Ба» 29 видів екологічного чаю з різних регіонів Тайваню, а також провінцій Китаю Юньнань і Фуцзянь. Пропонують класичні чаї й більш експериментальні позиції. Це чаї з «цікавим смаковим профілем», які вважають недоферментованими.
«Заварюємо чай різними способами: методом «Гань Пао», більш звичним для Європи тіподом, на вогні й альтернативним способом – на тені», – кажуть у закладі.
З меню:
Метод заварювання «Гань Пао» – 300 грн
Метод тіпод – 260 грн
Метод тен – 500 грн
Чай зварений на вогні – 700 грн
Кава хенд-брю – 80 грн
Мате – 300 грн
Тарталетка з горгонзолою – 120 грн
Трюфельна цукерка з малиною – 50 грн
Чайне листя «Ба» отримує прямо від фермерів. Кожну позицію компанія SGS перевіряє на пестициди.
Чаю подають у посуді з кераміки, яку виготовили майстри з китайського міста Дзіндечжень. В інтерʼєрі використали черепицю, якою українці, як і жителі Азії, стилізують власні загорожі. Черепицю, якій уже понад 80 років, використали для оздоблення стін і великого столу.
«Чайна культура стає в Україні нью-вейв рухом. Ми хочемо бути серед тих, хто активно її розвиває», – кажуть у «Ба».
Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів
«Річка», «Ситий олень» і «Льо»: 30 закладів, які відкрили в Києві в червні.
Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.